Søvndal flytter til Storkreds København

Villy Søvndal flytter teltpælene fra Kolding-kredsen og opstiller ved næste folketingsvalg i København.

SF ´s formand, Villy Søvndal, der her taler i fælledparken 1. maj, opstiller i København ved næste valg.. (Foto: © Kristian Juul Pedersen, Scanpix)

Ved næste folketingsvalg opstiller SF's formand, Villy Søvndal, i Storkreds København, som omfatter København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Dermed flytter han teltpælene fra Kolding-kredsen. Her bor han og sad i Kolding byråd fra 1982 til 94, da han blev valgt til Folketinget efter 10 år som SF's folketingskandidat.

SF-København's formand, Jens Andersen, orienterede torsdag aften på Christiansborg sine københavnske medlemmer om Søvndals skift af kreds. SF-København har bedt formanden stille op i hovedstaden, og Villy Søvndal takkede ja.

Frygter ikke det går ud over partifæller

- Jeg har været glad for at repræsentere Sydjylland. Men stadig mere af min tid som partiformand er i København. I valgkampen nåede jeg kun ganske få møder i valgkredsen. Desuden er der gode arvtagere i Sydjylland. Før var jeg alene, nu er der tre SF'ere: Jeg, Jesper Petersen og Karina Lorentzen, som oven i købet er valgt i Kolding. Det er en mulighed for at give mere plads til dem, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Han frygter ikke, at kredsskiftet går ud over partifællerne Ida Auken, Özlem Cekic, Kamal Qureshi og Anne Grete Holmsgaard, som er valgt i Storkreds København.

- Tværtimod. Vores analyse er, at det vil give SF endnu større fremgang i hovedstadsområdet. Jeg tror bestemt ikke, at nogen partifæller føler sig truet. Det vil være de borgerlige. Nu får regeringspartierne og Dansk Folkeparti kamp til stregen i København, siger Villy Søvndal.