Søvndal: Ingen planer om at forringe efterløn

Søvndal præciserer nu udtalelser om efterlønnen: SF har ingen planer om at forringe efterlønnen, siger han, efter at have åbnet for at ændre ordningen.

Villy Søvndal går nu ud med en præcisering af sine udtalelser om ændringer af efterlønnen: - SF har ingen planer om at forringe efterlønnen, siger han i en pressemeddelelse.

Præciseringen kommer, efter at Søvndal i Børsen tirsdag i princippet opsigtsvækkende åbner for ændringer i efterlønnen. Det har SF tidligere afvist.

Åbningen er en forsigtig tilnærmelse til de Radikale, der ønsker efterlønnen ændret og helst afskaffet.

Ikke reform-angst

I pressemeddelelsen tilføjer han dog, at SF anerkender, at der i fremtiden kan blive brug for reformer for at skaffe arbejdskraft:

- En ny regering skal ikke have reform-angst, siger han. - Vi er parat til at lave reformer for at skaffe ekstra hænder. Men vi siger samtidig, at det kan gøres uden at forringe efterlønnen.

Vil lokke de ældre

SF's formand siger, at tværtimod at forringe efterlønnen vil SF gøre det mere attraktivt at arbejde lidt længere gennem seniorordninger og fleksible aftrædelsesordninger for ældre medarbejdere.

- Der er en række værktøjer, der kan bruges. Man skal ikke stirre sig blind på en bestemt løsningsmodel, siger Villy Søvndal.