Søvndal om Espersen i 2009: "Det er helt hul i hovedet"

Villy Søvndal kritiserede i 2009 daværende udenrigsminister Lene Espersen for at have fløjet privatfly hjem fra ferie. Nu står han selv for skud

Er det i orden at Villy Søvndal har brugt 270.000 kroner på et privatfly til møde i Strasbourg? Deltag i debatten. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

- Det er helt hul i hovedet i et begivenhedsforløb, som de har kendt hele tiden.

Sådan sagde Villy Søvndal til TV avisen i 2009 om sagen, hvor tidligere udenrigsminister Lene Espersen brugte 180.000 kroner på at rejse hjem fra sin ferie i Portugal for at deltage i regeringsoverdragelsen.

Nu er det Villy Søvndal selv, der møder kritik for at have lejet et privatfly til at fragte ham fra sin ferie på Tenerife og til møde i Strasbourg. Det skriver BT i dag.

Samlet pris for flyveturen 270.000 kroner.

Rigtig prioritering?

Sagen har også skabt heftig debat på DR Nyheders Facebooksider.

Blandt andet skriver Per Beier Baage:

- Tænk han har brugt hvad en almindelige arbejder ca tjener på et helt år. Hvem kommer til at betale i sidste ende, os almindelig borger via skatten.

Hvorimod Christian Nicolaj Grønbech synes, at det er helt i orden, at Villy Søvndal har lejet et fly for at komme til møde:

- Tja jeg synes at det er ok at hårdt arbejdende politikere kan disponerer over foranstaltninger som fly. Jeg mener hvis de to dages ferie gør at Willy træffer bedre dispositioner for Danmark så er 275.000 godt givet ud ...det er lige før at det er en pligt af disponerer sådan.. så mangler vi bare at se virkningen.

Og Boe Carslund-Sørensen stiller selv spørgsmålet:

- Hvornår er det i orden for en politiker at bruge privatfly? Når der ikke er andre muligheder! Og er det nogen sinde i orden? Ja - hvis det er den eneste mulighed! Privatfly skal ikke benyttes af bekvemmelighedshensyn, men kun som den aller sidste mulighed!

Deltag selv i debatten her: http://www.facebook.com/DRNyheder