Søvndals politisk ukorrekte bil sat til salg

SF-formand Villy Søvndal har sat sin vinrøde Rover til salg på netauktion - fik kritik for, at bilens benzinappetit ikke passede til partiets grønne profil.

SF-formand Villy Søvndal har sat sin vinrøde Rover til salg på netauktion - fik kritik for, at bilens benzinappetit ikke passede til partiets grønne profil. (Foto: Ernst van Norde © Scanpix)

SF's formand Villy Søvndals bil har måttet bukke under for partifællernes dom: Dens benzinappetit passede ikke til partiets grønne profil. Derfor er Søvndals politisk ukorrekte, vinrøde Rover nu sat til salg på netauktionen Lauritz.com.

Det var den bil, Søvndal tilbød at køre statsminister Anders Fogh Rasmussen ud i den danske virkelighed i, da de mødtes til Venstres sommertræf i Fredericia. Nu må Fogh selv byde på bilen, hvis han vil have den oplevelse.

Topfart 230 km/t - og sløje bremser

Søvndals bil er en Rover 620 ti fra 1995. Den har kørt 242.000 kilometer og skulle formodentlig være god for mange flere. Men "Lauritz.com garanterer ikke for funktionaliteten", som det hedder på hjemmesiden. Og det tilføjes, at bremserne skal repareres.

SF-formanden har kunnet komme gesvindt omkring - i hvertfald på de tyske motorveje: Topfarten opgives til 230 kilometer i timen. Men så bruger Roveren nok endnu mere end det opgivne gennemsnits-benzinforbrug, nemlig 10,8 kilometer på literen.

Danskerne vilde med at byde

Umiddelbart vurderer Lauritz.com bilen til at kunne indbringe 60.000 kr., men det kan være at både netauktionen og Villy Søvndal bliver overraskede. Danskerne er nemlig tilsyneladende vilde med at byde på bilen.

Den vinrøde Rover med beigefarvede lædersæder blev sat på hjemmesiden mandag 17. september, og på de første fire dage er budene nået til 32.000 kr. De kan nå meget højere, inden auktionen stopper mandag 8. oktober klokken 20.30.

Blot skal køber lige huske, at oveni købssummen skal der lægges 20 procent i gebyr til Lauritz.com.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk