Sort mobilhul fik landmand til at miste stor havre-ordre

Dårlig mobildækning får iværksætter Christian Bojesen til at overveje at forlade udkantsdanmark.

Christian Bojesen grundlagde sin virksomhed Skadholm Agro 23. juni i år i den jyske by Hadsund. I dag kæmper han med dårlig mobildækning. (© DR Nordjylland)

Christian Bojesen havde fået et tip om, at en kunde akut stod og manglede 560 ton havre.

Så han greb knoglen og ringede til ham med det samme. Kunden var dog på vej ind til et møde, men ville ringe tilbage lidt senere.

- Men der var forbindelsen så røget til min mobiltelefon, så han fik aldrig fat i mig. Og så fik jeg senere en besked på telefonsvareren, at han havde han fundet en anden leverandør, siger 18-årige Christian Bojesen, der driver firmaet Skadholm Agro i Hadsund.

Christian Bojesen var på det tidspunkt i sit hus, hvor han skal lægge sin mobiltelefon i vindueskarmen for overhovedet at modtage signal. Et signal, som dog stadig er ustabilt.

- Ellers må jeg flytte

I regeringens nye udspil til en digital vækstplan fremgår det, at mobildækningen skal være hurtigere og bedre for borgere i yderområderne. Og det kan kun gå langsomt med forbedringer, mener Christian Bojesen.

- Vi skal bare have noget bedre net herude i udkantsdanmark, ellers er vi nødt til at flytte. Jeg har overvejet at flytte på grund af det her. Kunderne kan jo ikke komme i kontakt med os, og så sælger vi jo ikke så meget, siger han.

For at forbedre mobildækningen i landet er regeringens plan blandt andet, at teleselskaberne skal være bedre til at anvende hinandens net. Samtidig skal der stilles krav til teleselskaberne om at dække bredere, når de næste kontrakter skal forhandles hjem.

Det siger Carsten Hansen (S), der er minister for by, bolig og landdistrikter.

- Teleselskaberne udnytter ikke kapaciteten godt nok, fordi man ikke arbejder sammen om at bruge nettet med det såkaldte roaming. Altså der, hvor man bruger hinandens master og sendeudstyr. Det vil vi meget gerne have dem til, så vi kan få en bedre dækning i vores landdistrikter, siger Carsten Hansen.

Vil stadig være huller

Trods den nye planer bør Christian Bojesen fra Hadsund dog ikke aflyse alle flytteplaner for bestandigt. Teleanalytikere siger nemlig, at regeringens løsning ikke omfatter de steder, hvor der slet ingen dækning er i dag.

Carsten Hansen erkender, at regeringens udspil ikke kommer alle borgere i udkantsdanmark til gode.

- Der vil altid kunne være enkelte sorte huller, men vi arbejder målrettet på at afskaffe dem, siger Carsten Hansen til DR Nyheder.

Regeringen lægger i sit udspil op til, at der skal stilles "dækningskrav" til teleselskaberne i forbindelse med de kommende frekvensauktioner i 2016, 2018 og 2019.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter