SOSU-assistent til Möger: Jeg kan ikke bruge din skattereform

Ved en skatteduel mellem Thor Möger og de konservatives formand tog en SOSU-assistent ordet og afviste, at skattereformen gavner lavindkomstgrupperne

Kamphanerne Lars Barfoed (K) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) før skatteduellen på Det Gamle Posthus i Allinge fredag morgen. (Foto: Mikael Rømer © DR)

Det var en morgenfrisk skatteminister, der indledte debatten på Det Gamle Posthus i Allinge klokken 9.00 med sin politiske modstander fra de konservative:

- Lars (Barfoed, red.) var jo forudseende og havde arrangeret en fest i går med gratis øl i forsøg på at mindske fremmødet.

Torsdagens fest på den i Folkemødet legendariske konservative båd til trods var alle stå- som siddepladser besat i Det gamle Posthus.

Og her stod den på skattepolitiske oplæg fra regeringen og oppositionen i en godt i time. 'Jeg vil bestræbe på hverken at gøre det langt eller teknisk for en gangs skyld', lovede Thor Möger.

- En skattereform skal sikre, at lønmodtagere får mere ud af at gå på arbejde, lød skatteministerens korte forklaring.

Og det primære fokus er rettet mod lav- og mellemindkomstgrupperne, lod han forstå.

Barfoed: Er jeg i himmerige?

En af dem var Kæthe Dahl, en SOSU-assistent fra Rønne med en årlig indkomst på 293.000 kroner.

Efter at have lyttet til SF-ministerens skatteoplæg, smilede den konservative partiformand og slog ud med armene.

- Når jeg hører en skatteminister fra Socialistisk Folkeparti sige, 'nu skal vi have skattelettelser', har jeg det som Jeppe i baronens seng; 'Er jeg kommet i himmerige?'. Jeg tænker, hvor er jeg henne? Er jeg til møde i Det Konservative Folkeparti, hvor der en, der har klædt sig ud som Thor Möger, spurgte Lars Barfoed til de fremmødtes morskab.

SOSU-assistenten Kæthe Dahl, der havde taget turen fra Rønne, var imidlertid ikke i tvivl om, at hun ikke var i himmerige:

- Jeg tjener 293.000 om året. Jeg kommer aldrig op og betale topskat. Og jeg kan ikke tjene mere, for jeg skal afspadsere det hele, sagde Søs, der derfor ikke mener, at regeringens skattereform gavner lav- og mellemindkomstgrupperne.Skat-ansat: Gør op med ejendomsværdiskattestoppetDet forstod skatteministeren godt.

- Derfor har det også været afgørende for regeringen at fordoble beskæftigelsesfradraget. Og det betyder 3.000 kroner mere om året, svarede han.

Den sidste, der tog ordet på Det Gamle Posthus her til morgen, var en ansat hos Skat i Aarhus, der ville vide, hvorfor politikerne på Christiansborg gør op med ejendomsværdiskattestoppet.

Det høstede han et stort bifald for. Til gengæld var de to politiske modstandere helt enige her:

Der skal ikke pilles ved ejendomsværdiskatten; det vil skabe uro på ejendomsmarkedet.

Facebook
Twitter