Spareøvelse: Her kan Forsvaret finde millioner

En analyse på 187 sider giver bud på, hvor Forsvaret kan spare penge. Partierne bag forsvarsforliget er igang med forhandlinger om blandt andet kasernelukninger.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) mødtes mandag med partierne bag forsvarsforliget. Flere kaserne risikerer at blive lukket som følge af en større nedskæring i Forsvaret.

Fire forskellige sparemodeller fordelt over 187 sider.

Det er, hvad partierne bag forsvarsforliget kan ligge og godnatlæse på, efter forhandlingerne om besparelser i Forsvaret for alvor er gået i gang.

Forsvarsministeriet har netop offentliggjort den lange analyse, som giver bud på, hvor der kan spares penge. Og spares, det skal der. I alt forventer regeringen at hente omkring 2,7 milliarder kroner på nedskæringerne.

Hele analysen kan læses her

Varde og Høvelte i fokus

På et møde i dag mødtes DF, Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og de tre regeringspartier Socialdemokraterne, De Radikale og SF til forhandlingerne forud for besparelserne.

Her blev der blandt andet diskuteret kasernelukninger, men hverken Nick Hækkerup (S) eller forhandlingspartierne vil løfte sløret for, hvilke kaserner der bliver lukket.

Det kom dog frem tidligere på sommeren, at kasernerne i Sønderborg, Haderslev, Varde, Høvelte, Flådestation Korsør, Almegårds Kaserne og totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland alle er lukningstruede.

Ifølge DR Nyheders oplysninger blev der især talt om kasernerne i Varde og Høvelte. Flere partier er enige med regeringen i, at det er en god idé at hente penge på kasernelukninger.

- Vi skal ikke have flere kaserner, end vi har behov for. Vi er nødt til at forhandle om det her, siger Tom Behnke, forsvarsordfører for De Konservative.

Minister vil ikke sætte tal på

I analysen står der ikke noget om, hvor mange millioner der er at hente, hvis man lukker kaserne. Og det kommer selvfølgelig an på, hvor mange kaserner der bliver tale om.

- Vi skal ikke nedlægge kaserner blot for at nedlægge kaserner. Men når der skal spares, så vil der formentlig komme etablissementer i overs, fordi vi har så mange kaserner som vi har, og det skal vi selvfølgelig se på, siger forsvarsminister Nick Hækkerup.