Spindoktor vil have politiet ind i læksagen

Forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jacob Winther beder nu politiet gå ind i sagen om lækage om jægersoldater.

Christoffer Guldbrandsen får nu politiet på halsen. Gades spindoktor har bedt politie om at gå ind i den såkaldte læksag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsen kan nu få politiet på nakken i sagen om lækage om danske jægersoldaters mission. Guldbrandsen har sagt, at forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor Jacob Winther lækkede de fortrolige oplysninger til pressen.

Det får nu Jacob Winther til at bede politiet om at gå ind i sagen, oplyser hans advokat Hans Sønderby Christensen.

- Christoffer Guldbrandsen har i medierne rettet udokumenterede beskydninger mod Jacob Winther for i 2007 at have lækket fortrolige oplysninger til pressen om danske jægersoldaters udstationering i Irak, skriver Hans Sønderby Christensen til Ritzau.

Har efterlyst politianmeldelse

Sagen har været undervejs i et stykke tid, og en lang række politikere har efterlyst en politianmeldelse, så der kan komme klarhed over, hvem der lækkede oplysningerne.

Guldbrandsens advokat Anders Nemeth har hævdet, at han har en optagelse, der dokumenterer, at Jacob Winther stod bag lækagen. Optagelsen er dog ikke lagt frem endnu.

DR har efterfølgende sagt, at en DR-medarbejder har lavet optagelsen og i strid med stationen udleveret den. Derfor kræver DR at få udleveret lydklippet fra advokaten.

Facebook
Twitter