Spindoktorer i hidsig duel på Folkemødet

Det slog gnister, da de røde og blå spindoktorer krydsede klinger i den store spindoktor-quiz. Her følger kampreferatet.

De kendte spindoktorer udkæmpede i hold - de blå mod de røde - en kamp om at blive de klogeste på Folkemødet. (Foto: Foto: Mathias Bohn © DR)

Det er ikke kun politikerne, der i demokratiets navn dyster på publikums gunst på Folkemødet. Den politiske festival tog fredag sit publikum bag facaden, der hvor mørkemændene holder til, hvor der viser sig at at blive udkæmpet et episk slag om magt og ære blandt magtens elite.

Dr.dk har dækket: "Den store spindoktorquiz". Her følger kampreferatet.

Optakt

Der er er en spændt stemning i det bokserings-store telt, som kommunikationsbureauet KristiansenUlveman har sat op her på Folkemødet.

Der bliver langet fadøl over disken i et uhørt højt tempo, muligvis for at dæmpe det pres, som det voksende publikum lægger på teltet. Da kampen skal til at begynde er der allerede propfyldt på stien udenfor, og en tilfældig stemme udbryder forarget ud fra massen:

- Der er fyldt med Peter Mogensen-kendisser derinde. Det er derfor, der er så presset. Folk kan jo ikke få nok af sådan noget skidt.

Folk stod i kø uden for teltet for at se spindoktorerne i quiz om at blive de klogeste rådgivere.

1. runde

Tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, Michael Kristiansen, er quizmaster, og han præsenterer deltagerne for publikum med højt humør.

I det blå ringhjørne befinder sig Mikael Børsting, Mikkel Faurholdt og Michael Ulveman, og i det røde ringhjørne står Peter Mogensen, Peter Goll og Søren Lippert. Der er en venskabelig stemning blandt deltagerne, men den bliver hurtigt mere intens, da quizzen starter.

Den første runde går på paratviden om politikere, og spørgsmålene handler om alt fra Enhedslisten og paragraf 20-spørgsmål til Hans Engell og motorveje. Runden slutter til blå bloks fordel med scoren 9 - 8.

2. og 3. runde

Den næste er en sandt/falsk-runde om spindoktorerne. Det viser sig, at Mikkel Faurholdt på et tidspunkt har foretaget en civil anholdelse af en demonstrant, der kom for tæt på, og at Mikael Børsting har været på jagt efter hæmoridecreme, fordi det skulle mindske poser under øjnene.

Publikum er dog mest begejstret over at høre, at Michael Ulveman på et tidspunkt har pillet Anders Fogh Rasmussens banan, da han på et tidspunkt på en kongress havde slået sin ene skulder så meget, at armen ikke var funktionsdygtig.

Derefter fulgte en runde om udsagn fra kendte politikere eller popsangerinden Medina, men selvom rød blok fik sine chancer, endte de to runder alligevel med en fortsat føring til blå blok med scoren 21 - 18.

4. og sidste runde

I denne runde skulle de to hold fortælle de vildeste ting, de havde gjort for at få deres ministre i medierne med publikum som dommere. Der blev blandt andet fortalt en historie om Poul Nyrup Rasmussen, der smed badebukserne for at komme i ugebladene.

Og en anden historie om Anders Fogh Rasmussen, der troppede op til fodbold med landsholdet i træningsdragt for ikke at fremstå så stiv i det, men bare havde glemt at lukke dragten helt, så hans slips tydeligt kunne ses inde bag ved.

Alt i alt var publikum dog mest fornøjet over de røde spindoktorers historier, og dermed endte den samlede score med at blive lige. Meldingen om uafgjort skuffede tydeligvis blå blok, mens de røde lettede kunne tørre sveden af panden. Samtlige deltagere krammede til sidst.

Om det for fremtiden vil betyde, at rød og blå blok med spindoktorerne i spidsen vil betragte hinanden som "lige kloge", og at det kan tænkes at smitte af på den offentlige debat, vides ikke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk