Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Statsministeren forsvarer landbrugspakke i en stribe tweets

Landbrugspakken er lavet "med respekt for miljøet", skriver statsministeren blandt andet.

Statsministeren forsvarer landbrugspakkens effekt på miljøet - selv om Miljø- og Fødevareministeriet har erkendt, at pakken skader miljøet de kommende år. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er sent mandag aften strøget til tasterne for at forsvare regeringens landbrugspakke over Twitter.

For eksempel skriver han, at planen er lavet "med respekt for miljøet. Fuldstændig som aftalt!".

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Men nye oplysninger viser ifølge Berlingske, at landbrugspakken - modsat det regeringen hidtil har sagt - vil skade miljøet de kommende år.

Det har ministeriets egne embedsmænd fortalt Konservative og Dansk Folkeparti under et møde i Miljø- og Fødevareministeriet mandag aften.

- Fra 2015 til 2016 vil der komme en øget kvælstofudledning, sagde landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) efter mødet.

Det samme vil ske i 2017 og 2018, tilføjede han.

Derfor står folk på Twitter nu i kø for at få svar fra den statsminister, der forsat forsvarer landbrugspakkens effekt på miljøet.

- Hvis det hele kører efter planen, hvorfor så den decideret 'kluntede' fremlægning?, spørger den TV2-vært Anders Breinholt over Twitter.

Og de mange krav om svar og sarkastiske kommentarer får ikke Lars Løkke Rasmussen (V) til at blive tavs over Twitter.

- Det er vist kun de sensationshungrende, der ikke fulgte med, da pakken blev foreslået og senere aftalt, skriver han til en anden debattør.

Landbrugspakken er lavet "med respekt for miljøet. Fuldstændig som aftalt!," skriver Lars Løkke Rasmussen blandt andet.

Opslået af DR Nyheder på 15. februar 2016