Statsministeren forsvarer Lene Espersen

Udenrigsminister Lene Espersen bliver udsat for en unfair behandling og vejet på en anden vægt end sine forgængere, lyder det fra statsministeren.

(Foto: DR © DR)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen valgte i dag for første gang denne sommer at kommentere de mange beskyldninger mod sin udenrigsminster.

Ifølge statsministeren bliver Lene Espersen udsat for en unfair behandling og vejet på en anden vægt end sine forgængere.

- Jeg synes faktisk, at hun bliver udsat for en medicin, som jeg ikke bryder mig om, siger Lars Løkke til TV Avisen.

Uretfærdig behandling

Siden Lene Espersen i april sidste år blev udenrigsminister, har hun meldt afbud til en stribe, ifølge kritikere, vigtige møder.

Det drejer sig blandt andet om afbuddet til et arktisk topmøde i Canada med USA's udenrigsminister Hillary Clinton, til fordel for en familieferie på Mallorca.

Og tidligere på måneden meldte Lene Espersen afbud til et møde i Polen i organisationen Community of Democracies, hvor udenrigsministre fra blandt andre USA, Canada, Sverige og Spanien var til stede.

- Mødet i Polen har ingen andre danske udenrigsministre tidligere deltaget i. Derfor synes jeg ikke, at kritikken af Lene Espersen er fair, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.