Statsministeren: Ingen skal slippe afsted med at angribe det danske samfund

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kalder gårsdagens og nattens skyderier i København for en terrorhandling

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kalder weekendens skyderier i København for en kynisk terrorhandling. (Foto: © Claus Bjorn Larsen, Scanpix)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har søndag morgen sendt en udtalelse i kølvandet på gårsdagens og nattens skudepisoder i København.

Her kalder hun begivenhederne for en kynisk terrorhandling.

- Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark.

Ros til politiet

Helle Thorning-Schmidt roser også politiet.

- Dagen og natten igennem har politiet handlet hurtigt og målrettet for at sikre borgerne. Jeg er glad og lettet over, at politiet har uskadeliggjort den formodede gerningsmand bag de to skyderier. Jeg vil fortsat opfordre alle til at følge politiets anvisninger og være årvågne.

Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kollegaer, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

Politikerne følger sagen

Og så påpeger hun, at begivenhederne bliver fulgt nøje af regeringen:

- Regeringen følger udviklingen nøje. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund, lyder det fra statsministeren.