Statsministerens pressemøde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet. DR Nyheder dækkede pressemødet live.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet. (Foto: Casper Christoffersen © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet. DR Nyheder dækkede pressemødet live.

Blandt emnerne var slagsmålet mellem Troels Lund Poulsen, erhvervslivet og SF, evaluering efter COP15, finanskrisen og lukkedage i folkeskolerne.

12:17

Pressemødet er slut.

12:15:

Der bliver spurgt til situationen i Grækenland og det gunstige i at være med i euroen. - Vi kører en fastkronepolitik, og når vi gør det, så er det ubetinget en fordel at være med i euroen. Det græske eksempel viser, at man ikke er fritaget for at føre en ansvarlig økonomisk politik, bare fordi man er med i euroen. Det bør være en advarsel til os andre, svarer Løkke.

12:12: -

Er du enig i de konklusioner, der optræder i den redegørelse eller evaluering, som er blevet offentliggjort fra Statsministeriet? spørger en journalist. - Statsministeriet har ikke lavet en samlet evaluering af et forløb, som ikke er slut endnu. Danmark har formandskabet frem til Mexico (i Cancun, red.) i december, siger Løkke.

12:08:

Ritzau vender tilbage til sagen om skatteminister Troels Lund Poulsen, Novozymes og SF. - Jeg siger bare, at når jeg taler med erhvervslivet, så vil de ikke have højere skatter. Og S og SF vil sætte erhvervsskatterne op og de har vendt ryggen til skattestoppet. Samtidig vokser løften af ufinansierede løfter dag for dag. Det er et regnestykke, der ikke hænger sammen. Derfor er der al mulig grund til at advare mod en sådan regering. Ikke kun over for erhvervslivet, siger Løkke.

12:01:

Løkke bliver spurgt til lukkedage i folkeskolen. - Det hører ikke med til mit indbegreb af moderne kvalitetsfolkeskole, at man på helt almindelige dage ikke tilbydes undervisning, siger Løkke. Regeringen har givet kommunerne og skolerne frihed til skemalægning, og det må man så lægge ryg til, siger han. Men når kommunerne efterspørger færre regler og mindre bureaukrati, så duer det ikke, at de aflyser undervisning. Det kræver, at kommunerne og skolerne lever op til det, hvis der skal dereguleres, siger statsministeren.

11:56: -

Der er mange grønne spirer. Stigende forbrugertillid og stabiliserende boligpriser tyder på, at vi er på vej ud af krisen, siger Løkke.

11:51:

Løkke bliver spurgt til strategien forud for COP15. Politikens journalist spørger til den evaluering, som statsministeriet efterfølgende har lavet. Ifølge Lars Løkke Rasmussen eksisterer der ikke sådan en evaluering. Men regeringen skal have lov til at have interne strategier, siger han. Der spørges til Kinas rolle: - Der er mange, der gerne vil skrive historiebøger nu. Men jeg har ikke noget behov for at gå ind og udtale mig om det ene eller det andet, siger Løkke.

11:48:

Der spørges til oppositionens samlede klimaplan. Løkke svarer, at regeringen ved årsskiftet vil opsætte deres mål for, hvornår Danmark skal være fossilfri. - Hvis man opererer med et årstal, der hedder 2050, så kan vi nok også vente til d. 28. december, svarer Løkke.

11:45: -

Jeg kan godt forstå, at Novozymes' direktør tog til SFs landsmøde, siger Løkke. - Men er du enig med skatteministeren, der siger, at erhvervslivet skal holde sig væk fra SFs landsmøde? spørger en journalist. - Man må da mødes med hvem man vil. Jeg har bare det ønske, at man siger det samme, ligemeget hvor man tager hen, svarer Løkke.

11:42:

Villy Søvndal har ikke svaret på Løkkes Facebook-udfordring. Løkke skrev et indlæg hvori han udfordrede Søvndal til en åben Facebook-debat. Det skuffer statsministeren, fornemmer man.

11:41:

Løkke uddeler drøje hug til især Villy Søvndal. Oppositionen er utroværdig og vildleder vælgerne om regeringens økonomiske politik. Især i første maj-talerne har Thorning-Schmidt og Søvndal fremsagt usandheder om regeringens skattelettelser, siger Løkke.

11:37:

Økonomien er i svag bedring. - Regeringens krisemedicin virker. Patienten er ikke kureret men i bedring, siger Løkke.

11:34:

Pressemødet starter. Løkke meddeler, at regeringen har afsluttet lovgivningsarbejdet og lovprogrammet for i år. Samtidig meddeler han, at regeringen har imødekommet Aalborg Universitets ønske om en lægeuddannelse i det nordjyske. Det skal bl.a. sikre udviklingen i Aalborg og omegn, siger Løkke.

11:32:

Statsministeren er forsinket.

11:25:

Statsministerens pressemøde starter om få minutter. DR Nyheder er på pletten.

Facebook
Twitter