Statsrevisorer: Forsvaret er sårbart

Forsvaret har manglet mandskab og materiel til fregatter og inspektionsskibe.

En del af Panserbataljonens 32 kampvogne har ikke været køreklar i 2016 og 2017, og det får Statsrevisorerne til at kalde Forsvaret sårbart (arkivfoto). (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mangel på udstyr og besætningsmedlemmer har gjort Forsvaret sårbart, og det udgør en risiko for Forsvarets løsning af opgaver med beredskab og indsættelse, vurderer Statsrevisorerne.

Det sker efter at Rigsrevisionen har fundet, at Forsvaret i 2016 og 2017 har manglet besætningsmedlemmer og udstyr til to fregatter, der bruges til uddannelse og mandskab til inspektionsskibe.

Desuden har mange af af de 32 kampvogne, som Panserbataljonen råder over, ikke været i køreklar stand, fremgår det af undersøgelsen.

Samlet set finder Statsrevisorerne det 'utilfredsstillende, at Forsvarsministeriet ikke har sikret, at fregatter, inspektionsskibe og kampvogne har haft de nødvendige forudsætninger for at leve op til Forsvarets egne mål for en tilfredsstillende opgaveløsning'.

Betegnelsen "utilfredsstillende" er i Statsrevisorernes terminologi en middelgrad af kritik.

/ritzau/

Rettelse: I billedteksten på artiklen stod der tidligere, at 38 af Forsvarets kampvogne ikke havde været køreklare i 2016 og 2017. Det er ikke det der står i rapporten. Rigsrevisionen har konkret set på de 32 kampvogne, som Panserbataljonen råder over.

Facebook
Twitter