Statsrevisorer: Større forskel i kvalitet på sygehuse

En analyse viser, at forskellen på behandlingskvaliteten på sygehusene bliver større.

Det går den forkerte vej, når der gælder lige og god behandling på hospitalerne. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Ifølge sundhedsloven skal der være let og lige adgang for patienter til behandling af høj kvalitet på sygehusene over hele landet. Men forskellen bliver større.

Det konkluderer Statsrevisorerne på baggrund af en såkaldt registeranalyse foretaget af Rigsrevisionen.

Statsrevisorerne bemærker, at opfyldelsen af det nationale mål om behandling af høj kvalitet har udviklet sig negativt både på landsplan og i regionerne fra 63,5 procent til 57,5 procent i perioden 2015 til 2017.

Den nye registeranalyse fra Rigsrevisionen viser, at der er 'betydelige ikke-begrundede kvalitetsforskelle i behandlingen af forskellige patientgrupper, og at en betydelig andel patienter ikke fuldt ud modtager den anbefalede behandling'.

- Det kan have betydning for patienternes risiko for genindlæggelse og død, hedder det.

Derfor konkluderer Statsrevisorerne, at Sundheds- og Ældreministeriet og regionerne i højere grad kunne have taget initiativ til at få viden om de ikke-begrundede forskelle i behandlingskvaliteten på sygehusene.

- En sådan viden ville kunne bidrage til en større målretning og kvalitetssikring af behandlingen af den enkelte patient og dermed mindske ulighed i sundhed, hedder det i Statsrevisorernes beretning.

Regeringen fremlagde i går sit sundhedsudspil, hvor man foreslår at nedlægge regionerne.

/ritzau/

FacebookTwitter