Statsrevisorerne er enige: Rigsrevisionen skal se på Skat-sag

Statsrevisorerne er enige om at bede Rigsrevisionen om at undersøge kontrolsvigt i forbindelse med svindelsagen i Skat til 6,2 milliarder kroner.

Allerede i 2000 blev der første gang påpeget problemer i Skats udbyttekontrol, viser en intern rapport. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Statsrevisorerne er enige om at anmode Rigsrevisionen om at undersøge kontrolsvigt i forbindelse med svindelsagen i Skat til 6,2 milliarder kroner.

- Undersøgelsesdesignet vil blive nærmere fastlagt på statsrevisormødet 16. september 2015, ligesom Statsrevisorerne vil fastsætte timingen af undersøgelsen i forhold til politiets og Skats undersøgelser, skriver Statsrevisorerne på Folketingets hjemmeside.

Meldingen kommer efter, at det er kommet frem, at Skat af flere omgange er blevet advaret om, at der var rod i håndteringen af de skatterefusioner, som menes at have kostet den danske statskasse 6,2 milliarder kroner.

Problemer siden 2010

Formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), siger til TV2, at Rigsrevisionen er nødsaget til at gå ind i sagen efter de seneste oplysninger.

- Vi vil på vores næste møde bede rigsrevisionen kigge på den her sag. Det er jo blevet alvorligt forstærket i løbet af dagen i dag, hvor det er kommet frem, at det ikke er tilbage til 2010, men tilbage til år 2000, at man har vidst, at der var de her problemer i Skat.

- Det er så alvorligt, så vi har en forventning om, at Folketingets flertal vil anmode om sådan en undersøgelse, og det vil vi imødekomme, siger Peder Larsen til TV2.

Nogen har sovet i timen

Peder Larsen er rystet over, at Skat ikke har fået styr på området i løbet af de 15 år.

- Det kunne måske være sket i et år eller to, men i 15 år i træk, der må være nogen, der har sovet gevaldigt i timen.

- Jeg frygter, at du kan gange de seks milliarder tre eller fire gange, og det viser jo bare, at der har været et kæmpe hul i statskassen, siger Peder Larsen.

Skat skal kigges over skulderen

Ét af de partier, som bakker op om en rigsrevisionsundersøgelse er Socialdemokratiet.

Ifølge skatteordfører Jesper Petersen (S) skyldes det, at der er behov for, at Skat bliver kigget over skulderen i denne sag.

- Der er behov for, at der også er nogen uden for Skat, som ser dem efter i sømmene, og det vil Rigsrevisionen være de rigtige til at gøre, forklarer han.

Samtidig afviser Jesper Petersen, at det skyldes manglende tillid til Skats egne interne revision, som om en måneds tid fremlægger sin egen undersøgelse af forløbet.

I stedet handler det om, at Rigsrevisionen kan gå lidt mere i dybden med Skats forvaltning af området.

- Altså om der er nogle system-, mandskabs- eller ressourcefordelinger, som ikke er tilfredsstillende i dag. Det vil de have bedre mulighed for end Intern Revision, forklarer Jesper Petersen.

- Så vil vi have et grundigt grundlag at træffe politiske beslutninger på.

/ritzau/

Facebook
Twitter