Statsstøtte til Bjørn Lomborg møder kritik

Connie Hedegaard og andre kritiserer, at V-regeringen vil give Bjørn Lomborg støttekroner ved at sætte ham på finansloven.

Blå blok er parat til atter at sætte miljødebattør Bjørn Lomborg på finansloven. Klimadebatten skal være mindre elitær, mener den ny klima- og energiminister. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Den ny Venstre-regering vil sætte Bjørn Lomborg på finansloven igen, men idéen mødes med forundring fra klima-kendere.

Connie Hedegaard, der er tidligere klimakommissær i EU og tidligere dansk klimaminister for Konservative, har ifølge Dagbladet Information ikke stor forståelse for prioriteringen.

- Det er egentlig mærkeligt, at en borgerlig regering mener, at det er nødvendigt at give Bjørn Lomborg statsmidler.

Ingen grund til støtte

- For Bjørn Lomborg klarer sig jo ganske udmærket for tilskud, han får rundt omkring i verden og tjener privat, siger Connie Hedegaard, der i dag er formand for den internationale miljøfond KR Foundation, til Dagbladet Information.

- Jeg troede, at borgerlige partier normalt mente, at hvis noget godt kan klare sig uden offentlige midler, så er der ingen grund til at give det støtte, siger hun og fortsætter:

- Og så vidt jeg kan følge Lomborg, så har han ganske mange indtægter rundt omkring, inklusive fra diverse klimaskeptiske tænketanke.

Ikke imod stemmen i debatten

Hun understreger desuden, at hun ikke har noget imod, "at en stemme som Bjørn Lomborgs findes i debatten".

Også professor Katherine Richardson, der er leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet, savner argumenter for at give statsstøtte direkte til Bjørn Lomborg.

- Det kunne være interessant at lave en analyse af, hvor ofte Lomborg har været i pressen, selv om han ikke har fået statsstøtte fra Danmark, siger hun til Dagbladet Information og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at han har manglet spalteplads på nogen måde. Jeg vil absolut ikke putte mundkurv på ham, men jeg ser ikke nogen evidens for, at hans synspunkter har været en mangelvare hidtil.

/ritzau/

Facebook
Twitter