Per Stig: Ingen forkert information om Irak

Udenrigsminister Per Stig Møller mener, at det er helt unødvendigt med en uafhængig undersøgelse af beslutningsgrundlaget for dansk deltagelse i Irak-krigen. Han mener ikke, at han har sagt noget forkert, og alle informationer er frit tilgængelige.

Der er ingen grund til at sætte en uafhængig undersøgelse i gangaf grundlaget for Folketingets beslutning om dansk deltagelse iIrak-krigen. Det mener udenrigsminister Per Stig Møller, som enreaktion på Socialdemokratiets ønske om en undersøgelse.

- Enhver kan se, hvad beslutningsgrundlaget var, referaterne afFolketingets debat om sagen er offentligt tilgængelige, siger PerStig Møller til DR Nyheder.

Fejl i Bush-tale

Det socialdemokratiske ønske om en undersøgelse, kommer efter atHans Blix kalder dele af det britiske beslutningsgrundlag forkerte,og efter at CIA har påtaget sig ansvaret for forkerte informationeri den amerikanske præsident Bush’ tale om Iraks adkomst tilatomvåben.

I nat undskyldte den australske premierminister, at nogle afhans argumenter for krigen, har vist sig ikke at holde.

- Vi synes jo, at den danske regering skal gøre som denaustralske og erkende at grundlaget for at gå i krig var megettyndt, siger socialdemokratiets udenrigspolitiske ordfører JeppeKofoed.

Baserede sig på Blix

Per Stig Møller siger, at den danske regerings grundlag varrapporter fra FN’s våbeninspektør Hans Blix.

- Vi har i høj grad henvist til den usikkerhed, som Blixmarkerede i forbindelse med sine redegørelser i januar og i februarmåned, siger Per Stig Møller.

Han tilføjer, at det da godt kan være, at man kan finde enenkelt fejl i hans argumenter, men at de bygger på åbne kilder.