Støjberg: 1. maj slår hul i statskasse

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg anklager S-SF for at slå et nyt hul i statskassen med 1. maj-forslag.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg anklager S-SF for at slå et nyt hul i statskassen med 1. maj-forslag.

Når Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) i deres 1. maj taler lover uddannelse til ufaglærte og en hårdere kurs over for folk på kontanthjælp, så er de ikke i færd med at løse Danmarks problemer.

Tværtimod er de ved at gøre udfordringen med at lukke et hul i statskassen på 47 milliarder kroner frem mod 2020 endnu sværere. Det siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

- Den helt store opgave er at skabe penge til den varige velfærd i fremtiden, så der også bliver råd til skoler, plejehjem og gode daginstitutioner.

- Men S-SF's styrker ikke økonomien på nogen måde. Tværtimod giver de ekstra udgifter, siger Inger Støjberg.

Støjberg: Muligheder er der allerede

S-SF foreslår konkret, at ufaglærte personer over 30 år skal kunne få højeste dagpengesats i op til tre år, mens de uddanner sig til eksempelvis tømrer, sygeplejerske eller lærer.

Men allerede i dag er voksenuddannelserne reserveret til ufaglærte og folk med forældede uddannelser. Udfordringen ligger et helt andet sted, mener Inger Støjberg:

- Det lyder helt utroligt godt, når Villy Søvndal udbreder sin bragesnak, men mulighederne er der allerede.

- I virkeligheden er det største problem at få de ufaglærte ind på skolebænken, fordi de har dårlige erfaringer fra skolen.

- Hvis Villy Søvndal virkelig ville noget med det her, så burde han indgå et samarbejde med regeringen og fagbevægelsen om at få de ufaglærte til at benytte tilbuddene, siger Inger Støjberg.

Rigtig job frem for pseudojob

Hun giver heller ikke meget for S-SF's forslag om at ledige på kontanthjælp allerede efter en måned skal sendes ud for at rydde op i skove og hjælpe til i kommunale køkkener.

- Er man ledig skal man have et rigtigt job ikke et af de 25.000 pseudojob, som Helle Thorning-Schmidt foreslår.

- Det er et forslag, som vil koste penge, og det vil ikke nødvendigvis få flere kontanthjælpsmodtagerne ind i rigtige job, siger Inger Støjberg.

Hun mener det nuværende aktiveringssystem er "langt bedre".

/ritzau/

FacebookTwitter