Støjberg indrømmer fejl: Jeg gav Folketinget forkert info om unge asylpar

I et svar til Folketinget fremgår det, at Inger Støjberg gav forkerte oplysninger under samråd i juni.

Ifølge Inger støjberg beror oplysningen på en misforståelse i Udlændinge- og Integrationsministeriet. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) erkender nu, at det var forkert, da hun før sommerferien påstod, at unge asylpar også var blevet tvangsadskilt i Mette Frederiksens (S) tid som justitsminister.

Det fremgår af et svar til Folketinget, skriver både Information og Politiken.

Under det seneste samråd i sagen 23. juni erkendte Støjberg, at de adskilte par ikke blev partshørt, som loven kræver.

Hun langede samtidig ud efter tidligere regeringer og konstaterede, at de såkaldte barnebrude heller ikke blev partshørt under Mette Frederiksen.

Men nu forklarer Inger Støjberg, at oplysningen beror på en misforståelse i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Hun uddyber ifølge Information ikke, hvad den misforståelse beror på.

- Det var således forkerte oplysninger, jeg modtog fra Udlændinge- og Integrationsministeriet forud for samrådet den 23. juni 2017, skriver Inger Støjberg i svaret.

Hun tilføjer, at hun først er blevet gjort opmærksom på de forkerte oplysninger efter samrådet.

Men den forklaring tror Socialdemokratiets Mattias Tesfaye (S) ikke på, siger han til Information.

- Vi spurgte og spurgte på samrådet i juni, og til sidst sagde hun så, at ulovlighederne havde stået på i længere tid og henviste til Mette Frederiksen. Jeg oplevede det dengang som noget, hun fandt på i situationen, og det bekræfter det svar, vi nu har fået.

Holger K. Nielsen (SF) noterer sig, at ministeren skubber ansvaret væk fra sig i svaret:

- Hvis en minister kommer med forkerte oplysninger, så har vedkommende et problem. Nu tørrer hun den af på ministeriet, og jeg ved ikke, om det er rigtigt, siger han.

/ritzau/