Støjberg: Jeg stiller mig fuldt til rådighed over for kommissionen

Inger Støjberg er ikke overrasket over, at rød blok har nedsat en kommission, der skal undersøge hende.

Det er helt som ventet, at Socialdemokratiet, SF, De Radikale, Enhedslisten og Alternativet nu nedsætter en kommission, der skal undersøge Inger Støjberg og hendes rolle i sagen om de unge adskilte asylpar.

Det siger hovedpersonen selv i et interview med DR Nyheder.

- Det er ikke nogen overraskelse at rød blok vil nedsætte en kommission. Det har de sagt hele vejen igennem, at de ville, og jeg imødeser den med sindsro. Jeg ser frem til, at kommissionen får udført dens arbejde, og jeg stiller mig fuldt til rådighed over for den, siger Inger Støjberg.

Frygter du resultatet?

- Nej, jeg fygter ikke resultatet. Jeg ved præcist, hvad jeg har sagt til embedsmændene i ministeriet og ved detaljeret, hvad sagen handler om, siger Inger Støjberg.

Ville beskytte piger

Støjbergs instruks var, at ingen under 18 år måtte indkvarteres på asylcentre med en ægtefælle. Men Folketingets Ombudsmand rejste senere en alvorlig kritik af instruksen og slog fast, at den var ulovlig.

Årsagen var, at både dansk lov og internationale konventioner slår fast, at det kræver en individuel behandling at adskille parrene. Det må ikke ske per automatik, da parrene dermed mister deres mulighed for at blive hørt i sagsbehandlingen.

Støjberg vil i dag hellere tale om intentionen bag instruksen end reglerne bag den.

- Jeg mener ikke, at barnebrude hører til i Danmark. Jeg ville beskytte de piger mod at bo sammen med deres ældre mænd. Jeg mener simpelthen ikke, at mindreårige piger skal bo sammen med ældre mænd. Derfor ville jeg gå lige til grænsen, og det gjorde jeg.

Du gik jo også over græsen, for det er slået fast, at den instruks var ulovlig. Var du klar over, at den var ulovlig?

- Sagens substans tager vi i undersøgelseskommissionen, når den tid er. Min intention var at beskytte pigerne bedst muligt.

Men inden du udsendte instruksen, var du der blevet informeret om, at den var ulovlig?

- Sagens substans tager vi i undersøgelseskommissionen.

Kan Venstre godt have en næstformand, der har en undersøgelseskommission hængende over hovedet?

- Det må være op til de delegerede fra Venstre. Min intention var at beskytte pigerne. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at gøre op med den uskik, som barnebrude er, siger Inger Støjberg.

Få et overblik ocer sagen om barnebrude og den ulovlige instruks i videoen her:

Facebook
Twitter