Støjberg: Kritikken af Løkke var ventet

V-toppen havde ventet, at flere kommuner ville kræve Løkkes afgang, men appellerer på ny til ro i baglandet.

Kritikken af Lars Løkke Rasmussen var ventet, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg. Her ses hun sammen med formand Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Det er ingen overraskelse for V-toppen, at opbakningen til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lørdag skrumpede yderligere.

Sådan lyder det, efter at Venstre i flere kommuner har besluttet at gå i medierne og kræve Løkkes afgang fra formandsposten.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, der hæfter sig ved, at de pågældende partiforeninger tidligere har rynket på panden efter skriverier om Løkkes bilag, tøjforbrug og partistøtte.

- Det har hele tiden være kendt, at netop de her foreninger har været kritiske, og derfor var det også ventet, at de ville melde offentligt ud på et tidspunkt, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Støtter fortsat Løkke

Inger Støjberg vil dog ikke forholde sig til, hvornår presset på Lars Løkke Rasmussen bliver for stort til, at han kan blive siddende som formand.

- Jeg må bare sige, at der er vi slet ikke på nuværende tidspunkt, siger hun og understreger, at hun fortsat støtter sin formand.

Fredag aften valgte Venstres netop genvalgte europaparlamentariker Jens Rohde at lange ud efter partiformanden og trække sin støtte. Det skete med opbakning fra Venstre i Viborg, hvor Rohde selv sidder i byrådet.

Møde tirsdag

Lørdag har Venstre i Randers, Silkeborg og Vordingborg besluttet at kræve Løkkes afgang, mens partiforeningen i Skanderborg ifølge TV2 Østjylland pønser på at følge trop.

Lars Løkke Rasmussen har selv indkaldt til et skæbnesvangert hovedbestyrelsesmøde tirsdag, hvor hans fremtid er på dagsordenen.

Andre kritikere i Venstres bagland bør derfor afvente resultatet af mødet i stedet for også at undsige Lars Løkke Rasmussen i medierne, mener Inger Støjberg.

- Det er først derefter, at der skal træffes en endelig afgørelse om det her spørgsmål.

/ritzau/

Facebook
Twitter