Støjberg nægter at droppe ghettolisten

Ifølge Inger Støjberg har danske politikere haft berøringsangst over for problemerne i ghettoerne.

Regeringen planlægger at kunne fremvise en ghettopakke i begyndelsen af 2017. Blandt andet for Vollsmose-området i Odense (arkivfoto) (Foto: © Kristian Sæderup, Scanpix)

Det bør slet ikke komme på tale at skrotte den omdiskuterede ghettoliste, der opgør de hårdest belastede boligområder i Danmark.

Det mener udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), efter at Berlingske skriver, at sammensætningen af beboere i socialt belastede boligområder er den samme som for 30 år siden.

- Jeg mener på ingen måde, at vi skal sløjfe ghettolisten. Vi skal tale åbent om det. Ellers forsvinder problemerne ikke. Hvis man ikke kender til problemerne, er de rigtig svære at løse, siger ministeren til Ritzau.

(Dokumentation: Se ghettolisten fra dec 2015, eksternt link)

En ny undersøgelse, som Kraks Fond Byforskning står bag, viser ifølge Berlingske, at andelen af beboere, som er arbejdsløse, uden uddannelse, kriminelle eller har lav indkomst, stort set ikke har forandret sig siden 1985.

Inger Støjberg har en forventning om, at billedet kommer til at ændre sig, fordi den nuværende regering har lagt tidligere regeringers kurser om.

- Det er, fordi vi ikke har turde at stille krav. Det gør vi nu, siger hun og fortsætter:

- Nu har vi halveret ydelserne, så man får integrationsydelse i stedet for kontanthjælp. Det kommer man ikke til at lave fedt på, men meningen er, at man skal ud på arbejdsmarkedet.

- Det her falder tilbage på alle tidligere regeringer. Det er såmænd ikke kun socialdemokratiske regeringer, men også os selv.

Regeringen planlægger at kunne fremvise en ghettopakke i begyndelsen af 2017.

Pakken vil i så fald være den sjette siden 1994.

/ritzau/