Støjberg ønsker grænsekontrollen forlænget

Grænsekontrollen løber frem til 12. februar, og Inger Støjberg siger allerede nu, at hun vil arbejde på at få den forlængen igen.

Grænsekontrollen er et år gammel, og intet tyder på, at den bliver fjernet foreløbig. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den midlertidige grænsekontrol, som blev indført for et år siden, har haft den ønskede effekt, og derfor skal den forlænges, når den udløber 12. februar.

- Der er ingen tvivl om, at det har været nødvendigt med grænsekontrollen, og der er ingen tvivl om, at jeg vil arbejde for grænsekontrollen, så længe behovet er der, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Grænsekontrollen er blevet forlænget flere gange det seneste år.

- Vi holder øje med, hvordan tingene udvikler sig, men det er klart, at i en tid, hvor vi ser terrorhandlinger i Europa, så er det nødvendigt at have grænsekontrol, siger hun.

Omkring 6.000 personer har søgt om asyl i Danmark i 2016. Til sammenligning kom der i 2015 21.000 asylansøgere.

Ifølge Støjberg har det seneste års grænsekontrol budt på lige under tre millioner kontroller ved den dansk-tyske grænse, og der er afvist i underkanten af 3.000 personer.

Blandt andre borgmesteren i Tønder Kommune, Thomas Andresen (V), er skeptisk i forhold til effekten af grænsekontrollen. Det kan fortsat lade sig gøre at komme illegalt til Danmark, hvis man vil, mener han.

Dansk Folkeparti fastholder på den anden side kravet om en permanent grænsekontrol.

/ritzau/

FacebookTwitter