Støjberg og Dansk Folkeparti rykker tættere sammen: 'Hun ved, at døren står åben'

Inger Støjberg og Dansk Folkeparti deles om sekretær, og Støjberg flytter til kontor tæt på DF.

Inger Støjberg får kontor i den del af Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti også holder til. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Det er tre uger siden, at Inger Støjberg sagde farvel til Venstre og blev løsgænger i Folketinget.

Og nu indleder hun et samarbejde med Dansk Folkeparti om de praktiske ting i den politiske hverdag. Det fortæller Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

- Inger Støjberg får mulighed for at få løst praktiske opgaver af en medarbejder hos os. Det er vigtigt for os, for hun skal kunne fortsætte sit politiske arbejde. I første omgang har vi en medarbejder, som hun køber en andel af. Og så står vi til rådighed i det omfang, hun får brug for mere hjælp. Når man er løsgænger, har man brug for at kunne trække på nogle ressourcer, og det kan hun så hos os.

Hvordan er det samarbejde kommet i stand?

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Inger Støjberg og jeg, og andre i Dansk Folkeparti, taler rigtig godt sammen. Hun har haft brug for at få løst nogle opgaver, og vi står til rådighed i det omfang, hun ønsker at trække på det hos os, siger Kristian Thulesen Dahl.

Inger Støjberg får også nyt kontor, som ligger i den del af Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti også har hjemme.

Inger Støjberg ønsker ikke at udtale sig om samarbejdet.

Bejler til Støjberg

Det store spørgsmål er nu, om det praktiske samarbejde er et skridt på vejen mod, at Inger Støjberg bliver en del af Dansk Folkeparti.

Partiet står midt i en historisk nedtur. I duellen om vælgerne på højrefløjen viser meningsmålingerne lige nu, at Dansk Folkeparti er blevet overhalet af Nye Borgerlige, som også bejler til Støjberg.

Kristian Thulesen Dahl, er Inger Støjberg på vej ind i Dansk Folkeparti?

- Hvis det står til os, så er hun selvfølgelig. Men jeg må respektere, at det er en afgørelse, der ligger hos Inger Støjberg. Jeg forstår godt, at når man har været medlem af et parti i årtier, som Inger Støjberg har med Venstre, så har man brug for at gå nogle ture i jyske skove og tænke sig rigtig godt om. Men hun ved, at døren til Dansk Folkeparti står åben, og vi vil byde hende velkommen.

Har du i forbindelse med det her samarbejde talt med hende om, hvorvidt hun kunne tænke sig at skifte til Dansk Folkeparti?

- Jeg har gjort hende bekendt med, at hun er meget velkommen til at melde sig ind i Dansk Folkeparti, hvis hun skulle nå dertil.

Handler det nye samarbejde også om, at I prøver at gøre jeres hoser grønne over for Støjberg for at få hende ind i folden hos jer?

- Vi lægger slet ikke skjul på, at vi mener, hun vil passe rigtig godt ind i Dansk Folkeparti. Men vi lægger heller ikke skjul på, at vi har respekt for, det er en afgørelse, der ligger hos hende selv.

Hun står overfor en rigsretssag. Kan I have Inger Støjberg, hvis hun bliver dømt?

- Ja, det kan vi. Nu tror jeg, at hun bliver frifundet, men jeg ser det som fuldstændig uproblematisk. Jeg ser den sag som helt overgearet. Og uanset om Rigsretten til sidst måtte finde frem til, at der måtte være et eller andet, de mener, hun har overtrådt, så må jeg sige, at der er andre ministre i historien, der har lavet ting, som er langt mere alvorlige.

Men de er jo ikke blevet dømt ved en rigsret. Kan Dansk Folkeparti godt have en, der dømt ved Rigsretten i sin folketingsgruppe?

- Ja, det mener jeg i den her konkrete sag.