Støjberg om familiesammenføring: Vi har gjort alt hvad vi kunne

Ministeren får kritik for lange sagsbehandlingstider ved familiesammenføring.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser kritikken af, at stigningen i sagsbehandlingstiden burde være bremset for længst. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Det holder ikke, at flygtninge i Danmark må vente i over et år på at få at vide, om de kan blive forenet med resten af familien.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Vi har gjort alt, hvad vi overhovedet kunne. Som det ser ud nu, bliver der afgjort flere sager, end der kommer ind, siger hun.

Ministeren forklarer, at der i 2014 blev afgjort cirka 7000 familiesammenføringssager, og i 2015 var det omkring 15.000.

En opgørelse fra Berlingske over udlændingemyndighedernes arbejde viser, at sagsbehandlingstiderne på ansøgninger om familiesammenføring de seneste år er steget så markant, at den gennemsnitlige sagsbehandling i dag strækker sig over 14 måneder.

Stigningen burde være bremset for længst, lyder kritikken. Men det er ministeren uforstående overfor.

- I 2015 kommer der et ekstremt stort boom i antallet af asylansøgere til Danmark. Derfor flyttede vi sagsbehandlere fra familiesammenføringsområdet over til asylområdet, siger Inger Støjberg.

Udlændingestyrelsen oplyser til Berlingske, at stigningen i sagsbehandlingstiden skyldes den øgede asyltilstrømning siden 2014, og at man forventer, at puklen af sager er på vej ned.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk