Støjberg om hærværk mod asylcenter: Uanstændigt og afstumpet

Politikere fra begge sider af Folketinget fordømmer det grove hærværk på østjysk asylcenter.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tager kraftigt afstand fra nattens hærværk mod et asylcenter på Djursland. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Nattens hærværk på asylcentret Lyngbygaard på Djursland, hvor der blev tegnet nazisymboler på bygningen, og hvor en bil blev sat i brand, har fået politikere fra begge sider af Folketinget til tasterne.

Alle tager afstand til det grove hærværk.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fordømmer angrebet og håber, at politiet får fat i personerne bag.

- Det her er en uanstændig og afstumpet handling over for mennesker, der er i en svær situation. (…) Vi skal aldrig acceptere, at nogen tyer til denne slags handlinger. Det er ikke den måde, man opfører sig på i Danmark, skriver Inger Støjberg.

Politiker skammer sig

SF’eren Jonas Dahl, der selv bor i Østjylland, skriver på Facebook, at han er ”rystet” og kalder hærværket for ”afstumpet og stupidt”.

- Jeg skammer mig over, at der er nogen, der kan finde på at opføre sig på den måde i mit land, skriver han.

Venstres Torsten Schack Pedersen kalder det for ”noget forbandet svineri”, mens de Radikales Sofie Carsten Nielsen er ”oprørt og rasende”:

- Jeg får lyst til at sige: Kom an! Ret dog jeres frustrationer mod dem, I er uenige med. Men så sniger der sig også en lillebitte frygt ind. Indtil jeg tænker på, hvordan beboerne på Lyngbygaard mon har det. Hvad de fortæller deres børn?

Socialdemokraten Mattias Tesfaye opfordrer folk til at hjælpe politiet med at opklare, hvem der står bag.

- Jeg ved, at de mange angreb på asylcentre i Tyskland også inspirerer folk her i landet. Men jeg vil kraftigt opfordre alle til at hjælpe myndighederne i deres arbejde med at opklare og forebygge forbrydelser mod asylcentre.

DF: Hadsk opførsel

Det samme gør Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe.

- Fuldstændig uacceptabel og hadsk opførsel! Jeg håber, at gerningsmændene hurtigt kommer bag lås og slå! Handlingen kan på ingen måde retfærdiggøres!

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll var en af dem, der først røg til tankerne, efter historien kom frem. Han ser gerne, at gerningsmændene bag får en hård straf.

- Nazihærværk på asylcenter. Føj! Må disse åndelige slægtninge til Islamisk Stat blive fanget og straffet hårdt for deres trusler, skriver han.