Støjberg om Peter Skaarups tilgang: 'En uhyre dygtig politiker'

Med Peter Skaarups afgang fra Dansk Folkeparti er Danmarksdemokraterne nu repræsenteret på Christiansborg. 

Der er ingen tvivl om, at Peter Skaarup er en meget stor kapacitet, siger Inger Støjberg om den garvede politiker efter nyheden om, at han vil skifte til hendes parti. (Foto: Thomas Boel)

Dagen efter Inger Støjberg dannede sit nye parti, Danmarksdemokraterne, har hun nu fået tilgang af Peter Skaarup.

Og Dansk Folkepartis mangeårige gruppeformand bliver taget imod med åbne arme af den nye partiformand.

- Der er ingen tvivl om, at Peter Skaarup er en meget stor kapacitet, der også nyder bred respekt på Christiansborg. Det er en uhyre dygtig politiker. Jeg har kendt Peter Skaarup i rigtig mange år og arbejdet tæt sammen med ham.

- Det er en politiker, der også er fuldt og helt menneske, en man kan stole på og virkelig dygtig, siger Inger Støjberg om sin nye partifælle.

- Jeg har truffet den beslutning nu, at jeg melder mig ud af Dansk Folkeparti, sagde Peter Skaarup tidligere til DR Nyheder.

Årsagen er manglende tillid til Morten Messerschmidts ledelse og den fortsatte uro i Dansk Folkeparti.

Repræsenteret på borgen

Også Dansk Folkepartis folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl meldte sig ud af Dansk Folkeparti i dag og signalerer, at han tilslutter sig Inger Støjbergs nye parti. Dermed er der udsigt til, at Danmarksdemokraterne har to folketingsmedlemmerChristiansborg.

- Der er ingen tvivl om, at hvis Jens Henrik Thulesen Dahl gør alvor af det, er han også meget velkommen. Han er en slider, og det er han også kendt for på Christiansborg. Det betyder, at så er Danmarksdemokraterne allerede repræsenteret på Christiansborg. Det ville også være kedeligt, hvis det blev en enmandshær, siger Inger Støjberg.

Indsamlingen af vælgererklæringer er foreløbigt gået over stok og sten for den tidligere udlændingeminister.

- Vi har rundet 50.000 vælgererklæringer. Jeg er helt paf over det, men det er jo fantastisk. De skal dog genbekræftes, så om en uge er det vigtigt, at man gør det, ellers tæller de ikke med. Så jeg kipper ikke med dannebrog endnu, siger Inger Støjberg.

'Enorm styrke' med to politikere fra Christiansborg

Det er "ret hurtigt", at der formentlig er to folketingspolitikere, der har tilsluttet sig Danmarksdemokraterne, medgiver Inger Støjberg.

- Men nu skal vi også lige have vælgererklæringerne på plads, ellers er der ikke meget parti. De skal lige godkendes først.

Hvad kan I bruge det til indtil det kommende valg, at der måske sidder 1-2 i folketinget for partiet allerede?

- Det er rigtig godt, for så er Danmarksdemokraterne allerede repræsenteret på Christiansborg, hvis vi når så langt. Det er en enorm styrke, at vi er det, for så kan vi begynde at indgå i forhandlinger og være aktive i folketingssalen.

Kan I blive enige om politik?

- Det er klart, at nu skal vi til at snakke om, hvad Danmarksdemokraterne skal indeholde. Der er nogle overordnede linjer, som de her mennesker har vist interesse for, og det er jeg rigtig glad for, de har gjort.

- Nu skal vi til at snakke os ind på hinanden, og det tror jeg nu nok skal kunne lade sig gøre.