Støjberg om V-krise: 'Det ville klæde os at få ro på'

Jakob Ellemann har ikke fantasi til at forestille sig, at posten som V-formand bliver ledig.

Inger Støjberg vil nu gerne have ro i Venstre. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Det ville klæde os at få ro på.

Sådan lød svaret fra Venstres tidligere integrationsminister Inger Støjberg, da hun her til formiddag blev spurgt til den akuelle situationen i partiet.

Inger Støjberg var sammen med en række andre ledende Venstre-politikere fra folketingsgruppen samlet på Christiansborg for at drøfte, hvordan partiet kan være en konstruktiv og kritisk opposition, som politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen formulerede det før mødet.

Men spørgsmålene til Venstres topfolk handlede i højere grad om den krise, som partiet lige nu står midt i.

En række folk fra Venstres bagland mener, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal forlade deres poster og lade nye folk komme til.

I disse dage er der derfor heftig mødeaktivitet i Venstres bagland for at koordinere deres indstillinger om formandsskabet frem mod et møde i parties hovedbestyrelse næste weekend.

Ellemann-Jensen: En helt uaktuel diskussion

Den person, der af flere nævnes som den mest oplagte kandidat til at tage over efter Lars Løkke Rasmussen – nemlig politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen – afviste forud for mødet, at der skulle være nogen formandspost ledig til ham.

- Jeg har stor tillid til ledelsen i Venstre. Der er ikke nogen post ledig som formand i Venstre, og det har jeg heller ikke fantasi til at forestille mig, at der bliver, så det er en helt uaktuel diskussion, lød det.

Han bekræftede dog, at der netop i disse dages debatteres på livet løs om partiets fremtid i baglandet.

- Vi har ofte drøftelser i Venstres bagland. Vi er i den grad et græsrodsbåret parti, det er jeg glad for, stolt af, og jeg synes, det er fint, at vi har en god debat i Venstre, forklarede han.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen (V) var relativt ordknap, da han ankom til ordførermødet i Venstres folketingsgruppen.

Dog bekræftede han på vej ind i gruppeværelset, at partiet er havnet i en ombrust situation.

- Jeg tror, at det er tydeligt for enhver, at der er diskussioner i baglandet om den aktuelle situation, forklarede han.

Hverken Kristian Jensen eller Lars Løkke Rasmussen ønskede forud for mødet at udtale sig om uroen i baglandet