Støjberg: Radikaliseringstiltag har været for længe undervejs

Det har taget lang tid at indføre "bløde" radikaliseringstiltag. Integrationsminister Inger Støjberg afviser et manglende fokus.

Inger Støjberg afviser, at politikerne vælger de hårde konsekvenser frem for de forebyggende radikaliseringstiltag, som dog har været for længe undervejs. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Tiltag mod radikalisering har været længe undervejs, viser en gennemgang, som DR Nyheder har foretaget et år efter terrorangrebet i København.

Et undervisningsprojekt om radikalisering, der blev lanceret i efteråret 2014, er først først klar til at blive rullet ud i folkeskolerne efter sommeren 2017.

Og en særlig radikaliserings-hotline for bekymrede pårørende åbnede tidligere på måneden, men har været længe undervejs.

- Det er et område, der bliver prioriteret meget højt. Men jeg må ærligt indrømme, at når jeg ser på, hvor lang tid der er gået fra, at tingene er blevet besluttet, til de bliver effektueret, så synes jeg selv, der er gået lang tid, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Telefonlinjen har været en succes i København og Aarhus, men har taget halvandet år at brede ud til resten af landet.

Til sammenligning tog det under et halvt år for Folketinget at vedtage en lov, der gør det muligt at tage passet fra personer, der rejser til Syrien for at kæmpe.

- Det er også et lidt besværligt emne, det her. Der er mange instanser, der skal arbejde sammen. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg også synes, det har taget lang tid, siger Inger Støjberg.