Støjberg raser over smadret bageri: Det er et parallelsamfund i fuldt flor

Udlændinge- og integrationsministeren vil gribe ind politisk for at få stoppet sager som den i Tingbjerg.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) er vred over sagen, hvor 19-årige Ali Parnian har fået ødelagt sin bagerbutik i Tingbjerg. Hun varsler et opgør med sådanne sager, når regeringen senere på året fremlægger sit udspil til at bekæmpe parallelsamfund.

Sagen om 19-årige Ali Parnians smadrede bageri i den københavnske bydel Tingberg bliver nu en del af integrations- og udlændingeminister Inger Støjbergs (V) politiske kamp for at få stoppet parallelsamfund.

For sagen, hvor fem ukendte gerningsmænd smadrer sig vej igennem bagerbutikken og restauranten på ét minut, har gjort ministeren vred.

- Jeg er vred. Jeg er ganske enkelt vred. Hvis det har sin rigtighed, at det her er en sag omkring beskyttelsespenge, jamen så kan jeg bare sige, at det ikke hører til her, siger hun.

Det seneste døgn er sagen gået landet rundt. Billederne af maskerede mænd, der smadrer stole, glasmontrer og kasseapparater er blevet gengivet i flere danske medier, og De Konservatives politiske ordfører har sat gang i en indsamling til den 19-årige iranske indehaver, der har set sin drøm blive ødelagt.

Udspil på vej

Inger Støjberg kobler sagen sammen med regeringens bebudede udspil om parallelsamfund. Et udspil som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved flere lejligheder har talt op og betonet som særdeles vigtigt.

- Det her er jo parallelsamfund i fuldt flor. Det nytter ganske enkelt ikke noget, at man oplever, at der er dele af Danmark, hvor man slet ikke respekterer de almindelige spilleregler, siger Inger Støjberg.

Hvordan udspillet konkret skal stoppe episoder som denne vil ministeren dog ikke svare på endnu. Hun vil blot sige, at udspillet kommer ”om ikke så lang tid”.

Hun siger samtidig, at det ikke vil ligge hende fjernt at tage en tur til bydelen Tingbjerg nord for København for at kigge nærmere på forholdene.

Se, hvordan ukendte gerningsmænd smadrede Ali Parnians bagerbutik i overvågningsvideoen herunder.

Omfanget af afpresning er uklart

Københavns Politi efterforsker i øjeblikket sagen, ligesom de er ved at undersøge omfanget af lignende sager i området, for det er langt fra første gang, at sager om afpresning mod butiksejere i København rammer offentligheden.

Uanset omfanget vil Inger Støjberg dog have stoppet den ulovlige praksis med det samme.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, om det her foregår ofte eller sjældent. Det hører ikke til i Danmark.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), kalder sagen for uacceptabel, men betoner samtidig, at kommunen er ved at rette op på trygheden i Tingbjerg og gøre bydelen til at bedre sted at bo.

- Bydelen er i en god udvikling, men vi er også i gang med at lave en række byfornyelser derude. Vi åbner om kort tid et kulturhus og investerer i skolen. Der foregår så mange positive ting i Tingbjerg, og det må en enkeltstående sag, uanset hvor alvorlig den er, ikke skygge for, siger Frank Jensen.

Alligevel mener Inger Støjberg ikke, at det er nok.

Hvis området er i bedring, så er der vel ingen grund til at gribe ind?

- Der er masser af grunde til at gribe ind, og jeg kan garantere, vi kommer til at gribe ind, siger hun.

Facebook
Twitter