Støjberg retter ikke et komma trods kritik af smykkelov

Europarådets racismekomité har kritiseret vores udlændingepolitik, men minister holder fast.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har ikke meget til overs for kritikken fra Europrådets racismekomité (arkivfoto). (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Europarådets racismekomité får ikke Danmark til at ændre et komma i sin udlændingepolitik.

Det fastslår integrationsminister Inger Støjberg efter kritik af smykkeloven, reglerne om familiesammenføring og integrationsydelsen.

- Vi kommer ikke til at ændre så meget som et komma på grund af komitéens anbefalinger. Jeg er lodret uenig i deres budskab, som er fuldstændig forfejlet, siger Inger Støjberg.

- De sidder som konger uden land og kloger sig på, hvilken politik vi skal føre. Derfor kommer vi overhovedet ikke til at rette ind efter det, siger hun.

Komitéen beklager, at reglerne for familiesammenføringer er strammet, men ministeren mener, at kritikken kommer fra mennesker, som ikke er vant til at lede et land.

Flygtninge, der kun har ret til midlertidig beskyttelse, må vente tre år, før de kan få familien til Danmark. I 2012 anbefalede komitéen "en omfattende reform" af familiesammenføring.

Komitéen kritiserer også smykkeloven, men ministeren understreger, at andre europæiske lande har lignende regler.

- Jeg er fuldstændig lodret uenig med kritikken. I Danmark har vi et princip om, at kan man forsørge sig selv, så skal man forsørge sig selv, siger Inger Støjberg.

/ritzau/