Støjberg skal igen forklare ulovlig adskillelse af asylpar

Oppositionen vil på 3. samråd om ulovlig adskillelse af asylpar have placeret et ansvar for ulovlighederne.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal i åbent samråd for tredje gang i dag i sagen om adskillelse af asylpar. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

For tredje gang skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i dag på et åbent samråd forklare sig i sagen om sin ulovlige instruks om at adskille asylpar, hvor den ene ægtefælle var mindreårig.

På samrådet i udlændinge- og integrationsudvalget skal hun blandt andet redegøre for ministeransvaret efter ministeransvarlighedsloven.

Der er fortsat sorte huller og modstridende udtalelser i ministerens forklaringer, mener oppositionen.

Støjberg erkendte under samråd nummer to, at der blev handlet ulovligt efter instruksen om at adskille parrene. Indtil da havde hun fastholdt, at der hele tiden var blevet administreret efter reglerne.

Asylparrene fik ikke en individuel vurdering af deres sag eller mulighed for at komme til orde i en partshøring, før de blev adskilt, hvilket de har krav på.

Men Støjberg pointerede, at der heller ikke før hendes instruks blev foretaget partshøringer. Hvis det er korrekt, kan den ulovlige praksis have foregået i flere år - også under tidligere ministre.

Inger Støjberg erkender i et svar til Folketinget, som både Politiken og Information omtalte i går, at det var forkert, da hun påstod, at unge asylpar også var blevet tvangsadskilt i Mette Frederiksens tid som justitsminister.

Inger Støjberg skriver i svaret, at oplysningen beror på en misforståelse i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/ritzau/

Facebook
Twitter