Støjberg: Udlændinge skal selv betale for transport af familiesammenførte til Danmark

Regeringen foreslår fem konkrete stramninger på udlændingeområdet.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lægger op til yderligere udlændingestramninger. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det er en større pakke af udlændingestramninger, regeringen nu lægger frem.

For der er ikke blot tale om, at antallet af personer, som skal modtage den nye lavere integrationsydelse, udvides, og at kravene til permanent opholdstilladelse skærpes.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil også stramme familiesammenføringsreglerne, ændre kriterierne for at blive kvoteflygtning i Danmark og lade udlændinge selv betale transporten til Danmark, hvis de opnår familiesammenføring.

Om ændringen af kriterierne for at blive kvoteflygtning siger hun til DR Nyheder:

- Vi ændrer kriterierne, så man kigger på, hvor integrationsegnet man er. Det kommer ikke til at ændre på antallet, men det kommer til at ændre på, at de kvoteflygtninge, der så kommer hertil, får lettere ved falde til i Danmark, siger Inger Støjberg.

- Det giver god mening at vælge nogle af dem, der vil have lettest ved at falde til. Der er ikke meget ved at komme til et land, hvor man har ritigt svært ved at falde til efterfølgende, siger hun.

Inger Støjberg skal nu forsøge at samle flertal til forslagene i Folketinget, og det ser ikke umiddelbart vanskeligt ud.

Inger Støjberg sigter mod at lande en aftale senest 1. november.

Her er regeringens fem forslag til udlændingestramninger:

  • Antallet af personer, der skal modtage den nye lavere integrationsydelse, udvides, så ydelsen ikke kun gælder nytilkomne udlændinge, men også udlændinge, der allerede er i Danmark.

  • Kravene til permanent opholdstilladelse skærpes.

  • Regeringen vil ændre kriterierne for kvoteflygtninge, så man kigger på, hvor integrationsegnet man er.

  • Udlændinge skal selv betale for transport af familiesammenførte til Danmark.

  • Familiesammenføringsreglerne strammes generelt (Det konkretiseres senere på ugen).