Støjberg vil have kortlagt genopdragelsesrejser

Man vil ikke Danmark, hvis man sender sit barn på genopdragelsesrejse, mener udlændingeministeren.

- Når man sender sine børn på genopdragelsesrejse, siger det mig, at man ikke vil Danmark, siger udlændingeminister Inger Støjberg. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Det skal være slut med at sende børn og unge med ikke-vestlig baggrund på genopdragelsesrejse mod deres vilje i forældrenes hjemland.

Det understreger integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V), som har sat en undersøgelse i gang.

- Når man sender sine børn på genopdragelsesrejse, siger det mig, at man ikke vil Danmark, hverken for sig selv eller sine børn.

- Men det valg skal man ikke have lov til at træffe for sine børn, og derfor vil jeg gøre, hvad der står i min magt for at forhindre, at børn og unge sendes på genopdragelse i forældrenes hjemland, siger Støjberg i en pressemeddelelse.

Undersøgelse ventes klar næste år

Udlændinge- og Integrationsministeriet har bedt Ankestyrelsen om at igangsætte en undersøgelse, der skal munde ud i en rapport. Den forventes klar i begyndelsen af 2018.

Rapporten skal blandt andet give svar på, hvor mange sager om genopdragelse, kommunerne har haft kendskab til siden 2005.

Den skal undersøge, hvad der karakteriserer sager, som fører til en genopdragelsesrejse. Og så skal kommunerne have redskaber og handlemuligheder før, under og efter rejsen.

/ritzau/