Støjberg vil lukke skoler med mange indvandrere

Det giver integrationsproblemer med mange tosprogede på samme skole, mener Venstres politiske ordfører.

Venstres Inger Støjberg mener, at skoler med en væsentlig andel af børn med invandrer-baggrund bør lukkes (Foto: © sanja gjenero)

Luk skoler med mange indvandrere. Det hæmmer integrationen, lyder det nu en i opsigtvækkende udmelding fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, i Berlingske.

Budskabet kommer dagen efter, at ordføreren i en kronik gjorde sig til talsmand for at skelne mellem indvandrere fra et kristent USA eller et muslimsk Pakistan, så det bliver vanskeligere for ikke-vestlige indvandrere med muslimsk baggrund at komme til Danmark.

Et forslag til kommunalpolitikere

Ønsket om at lukke skoler med en markant overvægt af indvandrere skal dog ikke ses som officiel Venstre-politik, men som Støjbergs egen holdning.

- Hvis mange af eleverne ikke tilhører samme kulturkreds, som vi gør i Danmark, så synes jeg, at man som kommunalpolitiker skal overveje, om den skole skal forblive en folkeskole, siger Støjberg.

Hun påpeger, at mange indvandrere kommer fra familier, hvor en eller begge forældre er arbejdsløse. De har måske også dårlige danske sprogkundskaber at give til børnene.

Skal i kontakt med etnisk danske børn

Derfor er det nødvendigt, at børnene kommer i kontakt med etnisk danske børn i skolen, mener Støjberg, som vil overlade opgaven til kommunalpolitikerne og ikke selv ønsker at lovgive på området.

Støjberg ønsker heller ikke at sætte en konkret procentsats for, hvornår, hun vurderer, der er for mange indvandrere på en skole.

Flere forskere vurderer, at smertegrænsen er i omegnen af 30 til 40 procent tosprogede elever.

Vil i stedet skabe attraktive skoler

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, erkender, at skoler med mange tosprogede elever oplever store problemer.

- Men Inger Støjberg sætter en enøjet kikkert for øjet og siger, at man bare skal lukke skoler med mange tosprogede. Løsningen er derimod at skabe skoler, som er gode nok til, at danske forældre vil lade deres børn indskrive på de skoler, som ligger omkring de sociale boligbyggerier og typisk kun tiltrækker indvandrere, siger Claus Hjortdal.

Kommunernes Landsforening vil ikke kommentere Støjbergs udmelding.

/ritzau/