Støjbergs kagefejring går verden rundt: Har vi fundet en kvindelig Trump?

Ministerens markering af regeringens udlændingestramning nummer 50 får international opmærksomhed.

Medier i både Norge, Storbritannien, Spanien, USA og Tyskland har omtalt ministerens Facebook-opslag fra i forgårs.

Har verden fundet en kvindelig Trump?

Således spørger den store tyske tabloid-avis Bild, efter at den danske udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i forgårs slog et billede op på Facebook, hvor hun stod med en lagkage.

På kagen stod tallet 50 og oven over billedet lød forklaringen:

- I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres!.

Opslaget fik hurtigt sindene i kog på ministerens Facebook-side, og opslaget er i skrivende stund delt mere end 5.000 gange.

Kage-fejringen får nu også opmærksomhed uden for landets grænser. Allerede tirsdag aften beskrev norske Verdens Gang Facebook-opslaget på sin hjemmeside.

Et Othellotrofæ over andres ulykke

De kunne fortælle, at Støjbergs markering af nye udlændingestramninger også havde skabt politisk debat. Blandt andet havde Radikales politiske leder, Morten Østergaard, skrevet:

- Kagerne bliver større og større, skoene mindre og mindre. Et Othellotrofæ over andres ulykke, skrev han.

Efterfølgende har også amerikanske The New York Times skrevet en længere artikel. De citerer blandt andre digital chef på Politiken, Jakob Nielsen, for at sige, at Støjberg har taget debatten om immigration lidt for langt.

Også medier i Storbritannien og Spanien omtaler opslaget, men det er tyske Bilds retorik, som er mest skarp.

- Populisme på bekostning af indvandrere, lyder det blandt andet i overskriften, efterfulgt af:

- Har verden fundet en kvindelig Trump - en "trumpinde", som gerne vil have fokus på sig selv på bekostning af indvandrere med en hårrejsende social medie-kampagne.

Kampagnen har også fået statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på banen, efter at kritikken begyndte at hagle ned over hans minister.

Han kalder det beklageligt, at kagefejringen har skabt så stor forargelse.

- Hvis det er taget sådan ned, er det i hvert fald beklageligt. For det kan jeg bestemt ikke forestille mig har været intentionen, sagde Løkke til flere fremmødte medier efter Venstres gruppemøde på Christiansborg.

- Det er sådan set fint, at regeringen kommer igennem med sin politik. Men det, vi fejrer, er jo resultaterne - ikke metoderne.