Støjbergs tålmodige bejlere: 'Når man bliver skilt, er det godt at være lidt for sig selv, før man kaster sig ud i nyt parforhold'

Selvom Inger Støjberg fra i dag er partiløs, er hun stadig velkommen hos Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Døren står fortsat åben for Inger Støjberg i både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. (Foto: Grafik: Søren Winther Nørbæk)

Efter at have vendt skråen adskillige omgange valgte tidligere udlændingeminister Inger Støjberg i dag at forlade Venstre.

Selvom den markante profil lige nu er løsgænger i Folketinget, så er der fortsat bejlere til den tidligere næstformand i Venstre efter hendes farvel til partiet.

To partiledere har længe stået klar med serenaderne og åbne arme nedenfor Støjbergs balkon. Og de åbne arme er absolut ikke blevet mindre, efter Støjberg nu står uden parti.

- Inger Støjberg ved, at hvis hun kommer til Dansk Folkepartis dør, vil den stå helt åben. Hun ved, hvor de politiske venner er, siger formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

'Hun kan presse islam tilbage'

Formanden understreger i samme ombæring, at han ikke er overrasket over Inger Støjbergs beslutning om at forlade Venstre. Overrasket er man heller ikke hos Nye Borgerlige. Og også her står døren åben for Inger Støjberg.

- Jeg har sagt fra begyndelsen, at Inger Støjberg er meget velkommen hos os. Hun kan både hos os og som løsgænger være en vigtig spiller i forhold til at få løst udlændingepolitikken og få presset islam tilbage, siger formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund.

Mens partiet længe har haft travlt med at fejre sin fremgang i meningsmålingerne, tager man sig bedre tid i forhold til at trække Inger Støjberg med ombord.

- Jeg synes, at det er klogt, at hun lige prøver at stå på egne ben. Det med at kaste sig hovedkulds ud i et nyt parti, tror jeg ikke er smart, siger Pernille Vermund og fortsætter:

- Man kan sammenligne det lidt med et ægteskab. Når man bliver skilt, er det også meget godt at være lidt for sig selv, før man kaster sig ud i et nyt parforhold.

Støjberg: Lige nu kæmper jeg bedst som løsgænger

Og spørger man hovedpersonen selv, kommer hun til at være 'for sig selv' lidt endnu.

- Jeg kommer ikke til at skifte parti lige i dag eller i morgen. Jeg tror, at den bedste måde at kæmpe for de ting, jeg står for, er som løsgænger lige nu, siger Inger Støjberg.

Hun kan dog ikke afvise, at hun en dag parkerer titlen som løsgænger.

- Der er ingen, der ved, hvad fremtiden bringer. Heller ikke mig, siger Inger Støjberg.

Kan Ellemann samle blå blok?

En kritik man hos Dansk Folkeparti til dels kan forstå.

- På nogle punkter har han splittet mere, end han har samlet. Blandt andet i forbindelse med denne her rigsretssag. Der har han ikke kunnet samle os, siger Kristian Thulesen Dahl.

Hos Nye Borgerlige ser man tiden an.

- Indtil videre har det været Inger Støjberg, der har samlet de blå partier, når vi har været samlede. Så jeg kan godt frygte, at det gode samarbejde, vi har haft med Inger Støjberg som forhandlingsleder, bliver svækket, siger Pernille Vermund.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter