Støjbergs flygtningeannoncer kan nu læses i Libanon

Regeringens varslede annoncering om strammet dansk flygtningepolitik begynder mandag i udenlandske medier.

Avislæsere og internetbrugere i Libanon vil mandag kunne støde på annoncer med den danske regering som afsender.

Annoncerne indeholder oplysninger om de forringede vilkår for flygtninge og migranter, som et flertal i Folketinget for nylig har vedtaget, skriver Berlingske.

- De sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent, står der ifølge avisen blandt andet i annoncerne.

Derudover slår annoncerne fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har, siden regeringen kom til magten i juni, varslet annoncerne, og libanesiske medier er angiveligt blevet valgt, fordi de læses i store dele af Mellemøsten.

Derimod er det mere tvivlsomt, om annoncerne også bliver trykt i tyrkiske medier, som Inger Støjberg hen over sommeren ellers har talt for, fordi det også er et stort transitland for flygtninge.

Kan skade Helle Thorning-Schmidt

Fem større dagblade i Tyrkiet vil kun bringe annoncerne, hvis de kan stå inde for indholdet, skriver Berlingske.

Dermed ser regeringen ud til at gå glip af en stor del af det publikum, den havde håbet på til annoncerne.

- Hvis du vil nå ud til de bådflygtninge og de mennesker, der hjælper dem, så må du ud med dit budskab i Tyrkiet - og i Libyen, som også er et vigtigt transitland. Libanon - det er spild af kræfter, siger den dansk-tyrkiske journalist Sadi Tekelioglu, chefredaktør på bladet Gazette, til Berlingske.

Foruden den tvivlsomme effekt risikerer annoncerne også at skade Helle Thorning-Schmidts (S) chance for at blive FN's næste flygtningehøjkommissær, mener kritikere, heriblandt den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Over for Berlingske kalder han annoncerne for "usmagelige" og "dårlig branding" af Danmark.

Inger Støjberg har ikke ønsket at kommentere annoncerne.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1033356276714896

/ritzau/

FacebookTwitter