Stolt minister-mor på Amalienborg: Som mor hopper man lige en ekstra gang i stolen

Lisbeth Jarlov blev i går ringet op af sin søn, Rasmus, med nyheden om, at han skulle være erhvervsminister.

Lisbeth Jarlov var tidligere i dag troppet op foran Amalienborg af en helt særlig grund: Hendes søn, Rasmus, blev udnævnt som ny erhvervsminister.

Efter Brian Mikkelsens (K) pludselige farvel til posten i går til fordel for jobbet som direktør i Dansk Erhverv, blev det nemlig Rasmus Jarlovs (K) tur til at sætte sig i stolen. Og sådan skulle det også være, mener moderen.

- Ingen havde en anelse om, at Brian Mikkelsen ville stoppe, men da jeg hørte det, tænkte jeg, at nu måtte det blive Rasmus. Han har alle kvalifikationerne, siger Lisbeth Jarlov.

På Amalienborg slotsplads tog hun plads i forreste række for at få et billede af sønnen, mens medlemmer af Konservativ Ungdom taktfast råbte på Rasmus Jarlov.

- Jeg er så stolt. Det er jo toppen af hans politiske karriere. Han har kæmpet hårdt, og selvom jeg ikke er objektiv, så har han det hele. Han skal nok blive god, lyder forudsigelsen fra Lisbeth Jarlov.

Hoppede i stolen

I går blev hun ringet op af sin søn, der var i USA og måtte afbryde sin rejse før tid for at rejse hjem og påtage sig ministerjobbet.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte sige noget, fordi det lige skulle godkendes af Statsministeriet, men der gik ikke så lang tid. Som mor hopper man lige en ekstra gang i stolen, fortæller hun.

Rasmus Jarlov har siddet i Folketinget ad flere omgange siden 2010, og var indtil i dag blandt andet finansordfører, erhvervsordfører og skatteordfører for De Konservative.

Han har flere gange markeret sig med kontroversielle udmeldinger. Han har eksempelvis beskyldt sin nye chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), for løftebrud, og senest langede han ud efter kulturminister Mette Bocks (LA) planer om at besøge Rusland under VM i fodbold for at støtte op om landsholdet.

Rasmus Jarlovs far, Carsten Jarlov, døde i 2014 efter en lang karriere i det danske embedsværk, hvor han blandt andet som direktør i Slots- og Ejendomsstyrelsen var hovedarkitekt bag lovliggørelsen af Christiania.

Facebook
Twitter