Stor mystik: Er tidligere LA-topmedlemmer på vej med nyt parti?

Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille kan være på vej med nyt parti.

(Arkiv) Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, daværende medlemmer af Liberal Alliance under åbningsdebatten i Folketinget på Christiansborg i København, torsdag den 4. oktober 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Enten er der et nyt borgerligt parti på vej, eller også er der nogen, der driver gæk med de to tidligere toppolitikere i Liberal Alliance, Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

For hvis man skal tro udseendet og teksten på en hjemmeside, der kortvarigt var online her til aften, er de to klar med et nyt politisk parti.

Partiets navn er ifølge navnet på en hjemmeside: Partiet Fri.

Og de tidligere LA-medlemmer Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille optrådte med fotos på hjemmesiden.

Ligesom der også øverst på siden var mulighed for at trykke på et faneblad med navnene "vælgererklæringer" og "kontakt". Men teksterne på hjemmesiden var det rene volapyk, og det er tydeligt, at siden var under opbygning.

Et skærmbillede fra hjemmeside partietfri.dk, som den så ud, inden siden igen blev lukket.

'Gør dig klar'

Det nye domæne er opkøbt af en person ved navn Anne Duramois. Hun bekræfter per telefon over for DR Nyheder, at det er hende, der har oprettet domænet. Men hun vil ikke kommentere, hvad domænet skal bruges til.

- Ring igen i morgen, sagde hun inden hun lagde på.

Det nye domæne er opkøbt den 17. september 2019, altså noget før Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud af partiet.

Men efter DR Nyheder havde talt med hende og iøvrigt også forsøgt at kontakte de tidligere medlemmer af Liberal Alliance, der i løbet af ugen blev løsgængere, er hjemmesiden blevet pillet ned.

Først blev billederne fjernet, og nu bliver man blot mødt af teksten:

- Gør dig klar, der kommer noget rigtigt sejt snart.

Siden er hjemmesiden blev lukket fuldstændigt.

De to tidligere medlemmer af Liberal Alliance er begge afsendere på en kronik, der bliver bragt i Berlingske i morgen:

- De liberale principper er under pres til fordel for en tarvelig »målet helliger midlet«-politik. Så længe lovene virker og rammer de rigtige (læs: udlændinge med muslimsk baggrund) er borgerlige frihedsrettigheder, retsstat, personlig frihed og åbenhed noget, man bare løber fra, skriver de.

Endnu ikke bekræftet

Christina Egelund meldte sig ud af partiet den 20. oktober, og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud den 23. oktober.

Begge argumenterede for, at der var tale om en politisk begrundet beslutning, og at de var uenige med ledelsens vision og retning af Liberal Alliance.

Senest har også næstformand i Liberal Alliance Mai Christensen meldt sig ud af partiet i dag.

Ingen kontakt fra Egelund og Ammitzbøll-Bille

DR Nyheder har uden held forsøgt at kontakte Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Indtil det er endeligt bekræftet, at de to stifter et nyt parti, så kan der være tale om, at der nogen, der har fundet det sjovt at sætte landets medier i selvsving en lørdag aften.

- Det kan man jo aldrig udelukke. Men det forløb, der har været lørdag aften, hvor hjemmesiden er blevet ændret, og de to hovedpersoner har været som sunket i jorden har været påfaldende. Det virker underligt, at man har haft så travlt med at pille billederne af hjemmesiden så hurtigt, hvis det bare var en joke. Noget tyder på, at vi meget snart kunne have et nyt borgerligt parti i Danmark, siger DR's politiske analytiker og vært på radioprogrammet Slotsholmen Bjarne Steensbeck.