Stor regeringsrokade forventes tirsdag

Regeringen foretager den største rokade i VK-regeringens historie i morgen, erfarer dr.dk. Lene Espersen skal være ny udenrigsminister.

Vicestatsminister Lene Espersen og statsminister Lars Løkke Rasmussen har travlt ved telefonerne her i aften. (© DR)

Regeringen foretager den største rokade i VK-regeringens historie i morgen, erfarer DR dk.

Søren Gade har allerede bekræftet, at han ikke alene forlader posten som forsvarsminister, men træder helt ud af politik.

Og ifølge DRs oplysninger er statsministeren og vicestatsministeren Lene Espersen i aften i gang med at ringe rundt til de nye og forhenværende ministre.

Lene Espersen skal være ny udenrigsminister

Rygterne om en regeringsrokade har floreret siden efteråret 2009, og det var ventet, at den ville være kommet, inden regeringen mødtes til seminar på Havreholm Slot den 14. januar i år.

Men rokaden udeblev, og Lars Løkke Rasmussen fastslog, at han var tilfreds med sit ministerhold.

DR Nyheder erfarer, at Lene Espersen skal være ny udenrigsminister, og at Ulla Tørnæs stopper som udviklingsminister.

TV2 News erfarer, at Kristian Jensen går som skatteminister for at blive gruppeformand i venstre, Per Stig Møller (K) ny kulturminister, Troels Lund Poulsen (V) ny forsvarsminister, Brian Mikkelsen (K) ny erhvervs- og økonominister.

Blandt de andre ministre, som har været nævnt i forbindelse med en udskiftning, er videnskabsminister Helge Sander (V), fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), kulturminister Carina Christensen (K) og undervisningsminister Bertel Haarder (V).