Stor sundhedsplan fra Socialdemokratiet

Socialdemokraterne fremlægger en plan for sundhedsvæsenet. Planen går bl.a. ud på at få gransket overbetalingen til privathospitalerne og løse problemet med, at der med partiets ord er ved at udvikle sig et a- og et b-hold i samfundet.

Helle Thorning-Schmidt fremlægger sundhedsplanen på partiets sommergruppemøde. (© DR)

Socialdemokraterne fremlægger i forbindelse med partiets sommergruppemøde en plan for sundhedsvæsenet. Planen tager udgangspunkt i den overbetaling, der er foregået til privathospitalerne under den nuværende regering og i det faktum, at flere og flere får en sundhedsforsikring via deres arbejde.

Se hele planen:

- Først og fremmest vil vi gerne have en akut handleplan for sundhedsvæsenet. Det nytter ikke noget, at sundhedsvæsenet er ved at blive opdelt i et a- og et b-hold, og det nytter heller ikke noget, at man har overbetalt de private hospitaler, siger partiformand Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Socialdemokraterne foreslår, at der etableres fri konkurrence mellem de private sygehuse, således at det privathospital, som kan behandle patienterne bedst og billigst, skal have opgaven.

Desuden vil de gerne have en uvildig undersøgelse af, hvad der egentlig er foregået i forbindelse med overbetalingen.

- Vidste Lars Løkke, at han var i gang med at overbetale privathospitalerne? Brugte man patienternes penge til, at privathospitalerne kunne tjene rigtig mange penge?, vil Helle Thorning-Schmidt have undersøgt.

Helt konkret ønsker partiet, at der nedsættes en uvildig undersøgelseskommission, som skal undersøge, om der er blevet betalt overpris for sygehusydelserne på de private sygehuse.