Storpolitisk drama om lesbiske

Lesbiskes ret til at få kunstig befrugtning på det offentliges regning har udviklet sig til et storpolitisk drama mellem de to regeringspartier.

Lesbiskes ret til kunstig befrugtning har udløst et storpolitisk drama.

Diskussionen om lesbiskes ret til at få kunstig befrugtning på det offentliges regning har udviklet sig til et storpolitisk drama.

Ifølge Radioavisen har sagen i dag både været drøftet på et ministermøde og på et møde under fire øjne mellem Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen og de konservatives formand, økonomiminister Bendt Bendtsen.

Men der er stadig her to dage før, Folketinget rejser på sommerferie, ingen afklaring af, hvordan sagen lander.

En Venstrestemme for meget

Årsagen til bitterheden mellem de to partier er, at Folketinget i sidste uge med en enkelt stemme vedtog at give de lesbiske retten til at blive kunstigt befrugtet under medvirken af læger og på det offentliges regning. Og den stemme, der gjorde udfaldet har man sagt var Venstres politiske ordfører Jens Rohdes - selv om flere venstrefolk stemte for.

De konservative mener grundlæggende ikke, at lesbiske overhovedet skal kunne få lægehjælp til at blive kunstigt befrugtet. En opfattelse, der også deles af regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Men i Venstre er opfattelsen altså en anden, og da der er tale om et etisk spørgsmål, stilles de enkelte folketingsmedlemmer frit.

Ny beslutning

Det, der blev vedtaget i sidste uge, var et ændringsforslag - selve loven skal først endeligt vedtages på fredag og derfor har Folketinget endnu en mulighed for at ændre indholdet.

Flere venstrefolk vil søge at ændre loven, så de lesbiske ganske vist får lov til at få kunstig befrugtning med hjælp fra læger - men at de selv skal betale.

Men det er ikke godt nok for de konservative og derfor diskuteres det nu så intenst, hvordan sagen skal lande.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk