Stram Kurs fyrer spidskandidat efter udtalelser i tv

Efter et interview med TV Midtvest er Dennis Kirkegaard ikke længere kandidat for partiet i Vestjylland.

Rasmus Paludan fra Stram Kurs har smidt sin kandidat i Vestjylland på porten. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Ritzau Scanpix)

Efter et interview med TV Midtvest har Stram Kurs' leder Rasmus Paludan valgt at fyre sin kandidat i Vestjylland, Dennis Kirkegaard.

- Det viser sig, at Dennis Kirkegaard ikke stiller op i Vestjylland alligevel. Det er, fordi hans ytringer ikke er i overensstemmelse med Stram Kurs overhovedet, siger Rasmus Paludan til tv-kanalen.

I interviewet siger Dennis Kirkegaard, at han langt fra regnede med, at der var en chance for at komme i Folketinget, da han meldte sig. Samtidig var han ikke umiddelbart helt på det rene med, hvad Stram Kurs mener.

Ny kandidat præsenteres snart

Partiet har det som sit erklærede formål at skabe et Danmark uden muslimer ved at udvise et sted mellem 400.000 og 700.000 muslimer.

- Udlændingepolitikken skal selvfølgelig være stram. Men selvfølgelig skal folk udefra være velkomne, hvis de vil leve efter det danske grundlag, de danske værdier og følge de danske love, sagde Dennis Kirkegaard.

Om Rasmus Paludans udmeldinger generelt mener Dennis Kirkegaard ikke, at det skal tages så alvorligt.

- Det er ikke så voldsomt, som det lyder i medierne med Paludan. For selvfølgeligt skal de (muslimer red.) have lov til at leve i Danmark, hvis de vil leve efter reglerne.

- De ytringer hænger ikke sammen med vores linje, siger Rasmus Paludan til TV Midtvest.

Stram Kurs vil præsentere en ny kandidat snarest.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk