Stram Kurs takker ja til at holde partikongres på Christiansborg

Det sker, efter at partiet fik forbud mod at afholde kongressen i Middelfart.

Stram Kurs opnåede 1,8 procent af stemmerne ved Folketingsvalget og blev dermed ikke valgt ind. Partiet er dog fortsat opstillingsberettiget. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Formanden for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, takker ja til at afholde partikongres på Christiansborg den 23. november.

- Jeg er glad for, at vores aktuelle udfordring med at finde et sted at holde den er løst, men jeg er ked af, at vi er nødt til at holde den på det mest terrorsikrede sted i Danmark, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

Invitationen fra Christiansborg kommer, efter partiets kongres i Middelfart den 18. oktober blev aflyst på grund af et forbud fra politiet.

Forbuddet bundede ifølge Fyns Politi i den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til partiformanden.

Skal vælge 12 medlemmer af ledelsen

Knap en uge efter åbnede formand for Folketinget Henrik Dam Kristensen (S) op for, at Stram Kurs kan afholde kongressen på Christiansborg.

- Udgangspunktet er, at det er et opstillingsberettiget parti, vi taler om, og hvis de retter henvendelse om, at de gerne vil have et arrangement på Christiansborg, så vil vi selvfølgelig som udgangspunkt være parate til at stille os til rådighed, lød det fra Henrik Dam Kristensen den 23. oktober.

Rasmus Paludan oplyser, at der skal vælges 12 medlemmer til ledelsen af partiet. Syv af dem skal vælges på partikongressen.

Kampklædt politi satte ind med tåregas mod uromagere på Blågårds Plads den 14. april, efter at Rasmus Paludan havde afholdt koranafbrænding på pladsen. Siden har partiformanden fået adskillige påbud og forbud mod at demonstrere i Københavns og Vestegnens politikreds, da der ifølge PET er alvorlig trussel mod partiformanden. (Foto: Anna Sol Jørgensen © dr)

Da Stram Kurs i forbindelse med forårets folketingsvalg holdt valgfest i et lokale på Christiansborg, meldte partiet ud, at pressen ikke var velkommen i lokalet.

Det bliver dog anderledes, når partiet holder kongres i Landstingssalen. Det er nemlig et krav, at pressen får adgang. Og det har partiformanden accepteret.

Henrik Dam Kristensen har ligeledes stillet krav om, at arrangementet ikke må være kommercielt, og antallet af deltagere skal på forhånd oplyses til Folketinget.

Søren Espersen foreslog Christiansborg

Det var Dansk Folkepartis politiske næstformand, Søren Espersen, der som den første luftede ideen om, at Stram Kurs kunne afholde partikongres på Christiansborg.

I et brev til Folketingets formand, som han også lagde på Facebook, kom Søren Espersen blandt andet ind på sikkerhedssituationen omkring Rasmus Paludan.

- Jeg finder det betænkeligt, at et lovligt, opstillingsberettiget parti således reelt formenes adgang til at afholde et lovligt møde, skrev Søren Espersen, efter at politiet havde nedlagt forbud mod afholdelsen af kongressen i Middelfart.

Stram Kurs opnåede 1,8 procent af stemmerne ved Folketingsvalget den 5. juni, og partiet nåede altså lige akkurat ikke ind i Folketinget.