Striben af opsigelser på statslige arbejdspladser bekymrer ikke Venstre

Opsigelserne strømmer ind på statslige arbejdspladser, der skal flyttes ud af hovedstaden.

Energistyrelsen skal flytte 51 medarbejdere til Esbjerg. Seks af dem har indtil videre sagt op på grund af flytningen. (Foto: Emil Hougaard © Scanpix)

Det bekymrer ikke regeringspartiet Venstre, at flere statslige arbejdspladser ser ud til at miste store dele af deres personale, når de i løbet af de næste år skal flyttes ud af hovedstaden.

Det siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- Vi har placeret dem, hvor det er relevant og giver mening, og hvor der er et stærkt lokalt fagligt miljø, som er til rådighed. Så det er tænkt ind i planen, at der er brug for at rekruttere arbejdskraft lokalt, siger han.

En rundringning, som DR Nyheder har foretaget, viser ellers, at mange allerede har opsagt deres stilling, mens ledelse og tillidsrepræsentanter flere steder forventer, at det kun bliver en lille del af medarbejdergruppen, der flytter med.

Det sker knap to måneder, efter regeringen offentliggjorde sin plan om at flytte omkring 4000 statslige arbejdspladser ud hovedstaden.

Frygter års tilvænningsfase

Flere steder frygter de offentlige arbejdspladser, at det vil tage år at genvinde det nuværende niveau med en amputeret medarbejdergruppe et nyt sted, men den køber Torsten Schack Pedersen ikke.

- De erfaringer vi har fra arbejdspladser, der tidligere er blevet flyttet ud, har vist sig at være enormt succesfulde.

- Men vi er fuldt ud bevidst om, at der er nogle omkostninger ved det her. Derfor har vi blandt andet afsat 400 millioner kroner for at sikre, at det her bliver gjort på en ordentlig måde, siger han.

Koncentrationen for høj i hovedstaden

Torsten Schack Pedersen mener, at der har været en for høj tendens til, at statslige arbejdspladser er blevet placeret i hovedstaden.

- Vi skal have et Danmark i bedre balance, og derfor skal de statslige arbejdspladser være fordelt i hele landet.

- Desuden bidrager det til en bedre økonomisk udvikling i de dele af landet, hvor der ikke er mange statslige arbejdspladser, siger han.