Strid om lavere skat på Konservatives landsråd

Skatten skal sænkes, så danskerne højst må slippe 50 pct. af sidst tjente krone i marginalskat. Sådan lyder kravet fra de konservatives landsråde, der blev indledt lørdag.

De Konservatives leder, Bendt Bendtsen, indledte landsrådet i Aalborg Kongres og Kulturcenter. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Skatten skal sænkes, så danskerne højst må slippe 50 pct. af sidst tjente krone i marginalskat.

Det sætter gang i økonomien og skaber flere job, lyder det fra de konservatives landsråd, der blev indledt lørdag.

Samtidig afviste skatteordfører Charlotte Dyremose et forslag fra Konservativ Ungdom, som vil indføre en flad skat, der betyder, at alle betaler samme sats, så skatten ikke stiger ved højere indkomster.

Dyremose afviser

Modellen kendes bl.a. fra EU-lande i Øst- og Centraleuropa - men blev altså pure afvist af Dyremose, der ikke mener at ordningen kan fungere i Danmark.

- Hvis flad skat indføres, fjernes befordringsfradraget. Så må mange danskere flytte fra landet til byerne, hvor huspriserne stiger endnu mere. Desuden mister staten et milliardbeløb, hvis alle skatteydere får et højt bundfradrag. Tabet er langt større end prisen på at afskaffe top- og mellemskat, understregede Charlotte Dyremose.

KU svarer igen

KU's formand, Kasper Hülsen, afviste kritikken og antydede, at folketingsgruppen spredte rygter ved landsrådet om, at KU's forslag koster 75 milliarder kroner årligt.

- Jeg er ked af at sige det, men Charlotte og folketingsgruppens vision er simpelt hen ikke god nok. Det er for uambitiøst. Vi har brug for en ny skattevision for flad skat i Danmark, sagde han til klapsalver fra dele af landsrådet.