Studenterformand: Justering af uddannelsesloftet er endnu en lappeløsning

Justeringen af uddannelsesloftet er en ringe trøst, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

Uddannelsesloftet står til at blive justeret, så det nu bliver muligt at tage en ny uddannelse seks år efter, at det første eksamensbevis kom i hus. (Foto: Stig Nørhald © Scanpix)

Der kommer nu en justering af det meget omdiskuterede uddannelsesloft, som gør det muligt at tage mere end én uddannelse.

Regeringen åbner nemlig op for, at man igen må tage en uddannelse nummer to. Man skal bare vente seks år med at påbegynde den nye uddannelse, efter at det første eksamensbevis er i hus.

Det meddeler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Men den nye justering bliver ikke mødt med begejstring hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF).

- Det er ikke godt nok med den her justering. Det er en ny form for lappeløsning, fordi politikerne har indset, at det, de har lavet, er noget makværk. Justeringen er en ringe trøst, lyder det kontant fra Sana Mahin Doost, der er tiltrædende formand for DSF.

Store huller i det nye forslag

Ifølge Sana Mahin Doost blev uddannelsesloftet indført så hurtigt og uden nogen indslusningsfase, at mange studerende allerede er blevet fanget af den nye lov.

- De studerende har allerede taget konsekvensen, og mange er droppet ud, mens andre er blevet vejledt forkert, fordi man ikke vidste, at den her nye justering kom, siger hun.

Og de problemer løser den nye justering ikke, pointerer Sana Mahin Doost.

- Samtidig er det enormt problematisk, hvis man ender indenfor et felt, man ikke brænder for, og så skal vente seks år på at komme ind på en ny uddannelse. Seks år er lang tid, siger hun.

Uddannelsesloftet skal afskaffes

Selvom man hos DSF er glad for, at politikerne tilsyneladende har lyttet til de studerende og det folkelige pres, så løser den nye justering ikke problemet, mener Sana Mahin Doost.

- Jeg synes, man skal afskaffe uddannelsesloftet fuldkomment. Det er at indskrænke studerendes muligheder på en meget urimelig måde. Jeg synes ikke, at det gør særlig meget gavn, og det gør det her nye tiltag heller ikke, afslutter hun.

Facebook
Twitter