Studerende: Der er jo ingen der vil ansætte bachelorer

Foreslag om at gøre bacheloruddannelse 4-årig og begrænse det direkte kandidatoptag med 66 procent er helt hen i vejret, siger Danske Studerendes Fællesråd.

Det hænger ikke sammen med virkeligheden at fjerne 66 procent af alle direkte kandidatpladser, mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd. (© DR)

Det hænger slet ikke sammen med virkeligheden, når regeringens Kvalitetsudvalg nu foreslår en radikal omlægning af de videregående uddannelser.

Det mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard.

- Det er en ommer, siger han til DR Nyheder.

Studerendes formand: Ingen vil ansætte bachelorer

Kvalitetsudvalget anbefaler, at en universitetsbachelor forlænges fra at tage tre til fire år.

Samtidig skal kun 33 procent af dem, der tager en bachelor, have lov til at tage en kandidatgrad. Resten skal opsluges af arbejdsmarkedet og så siden søge, før de måske får lov at tage deres kandidatgrad.

Men det er sort snak, siger Jakob Ruggaard.

- Det er som om udvalget arbejder i en fiktiv virkelighed. Der er jo ikke nogen virksomheder, der vil ansætte bachelorer i dag, og det viser jo i sig selv, at det giver mening at tage en kandidatgrad.

Forslag kan skade arbejdsmarkedet

Han er chokeret over forslaget fra Kvalitetsudvalget, som i hans verden ikke har kvalitet i uddannelsessystemet for øje.

- Alle mine 160.000 studiekammerater venter på bedre uddannelse, mere undervisning og mere vejledning. Men at udvalget nu foreslår markant mindre uddannelse, er jo det stik modsatte af kvalitet.

Hvis forslagene fra Kvalitetsudvalget bliver til virkelighed presser man ifølge Jakob Ruggaard en kæmpe gruppe dygtige studerende ud af studier, de gerne vil gøre færdige.

- Det er ikke kun skadeligt for de studerende, men for hele arbejdsmarkedet, siger han.

Politikere må sige nej til forslag, mener studerendes råd

Han håber nu, at regeringen og SF vil fastholde den linje, de har lagt for uddannelse i Danmark og afvise udvalgets forslag. Hvis ikke, så må de studerende måske finde andre løsninger, siger han.

- Der er ikke noget uddannelsessystem uden studerende. Og vi må sige nej tak til de her anbefalinger, siger Jakob Ruggaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter